5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ünlü Balet Tan Sağtürk'ün büyük sırrı

Dünyaca ünlü balet Tan Sağtürk, öğrenimini Fransa'da sürdürdüğü yıllarda dizinden sakatlandığını ve bale hayatını protez diz kapağıyla sürdürmek zorunda kaldığını açıkladı.
TED Özel Aliağa Koleji'ni ziyaret eden, hayatı ve mesleğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Tan Sağtürk, Fransa Devlet Opera ve Balesi'nde eğitimini sürdürdüğü 1990 yılında dizinden sakatlandığını ve çok ciddi bir operasyon geçirdiğini belirterek, "Daha o yıllarda sanat hayatımın başındaydım. Bu ameliyat nedeniyle bale hayatım bitebilirdi. Bu tehlike yüzünden doktorlar operasyonun sorumluluğunu üzerine almadı. Ancak ben bıçak altına yattım ve diz kapağıma protez taktırıp, çok çalışarak yeniden sahnelere çıktım" dedi.
O yıllarda en büyük desteği annesinden aldığını ifade eden ünlü balet Sağtürk, baleden uzaklaşıp arkeolojiye karar verdiği sırada, annesinin, "Sen bu yola baş koydun. 8 yıldır çalışıyorsun. Diğer çocuklar sokakta meşe oynarken, sen sahneden ayrılmadın. Baleyi bırakmaya hakkın yok" diyerek kendisini ikna ettiğini söyledi.
Sağtürk soruları da cevaplandırdığı panelde, İkinci Bahar adlı TV dizisinde oynamasının hata olduğunu, kendisine bir dönem milletvekilliği teklifi gelmesine rağmen kabul etmediğini söyledi. Yoğun çalışma temposu içerisinde özel hayatının kalmadığını belirten Sağtürk, İzmirli olduğunu ve futbol takımı olarak da Göztepe'yi tuttuğunu söyledi. Panel öncesi okulu gezen Sağtürk, öğrencilerle de sohbet etti.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2004 Pazar 01:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?