5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ürdün Prens Naif'ten yatırımcıya destek sözü

Ürdün’ün İzmir Fahri Konsolosu ve Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaplan başkanlığında Ürdün’e iş ve inceleme gezisi düzenleyen bir grup iş adamı, Prens Ali Bin Naif ile görüştü.

Kaplan, "Ürdün Prensi Ali Bin Naif, özellikle İzmirli yatırımcılarla yakından ilgileneceği sözünü verdi. Gezide, iş adamlarımız, önemli bağlantılar gerçekleştirdi" dedi.

25 iş adamının katıldığı gezide, Ürdün Prensi Naif’i sarayda ziyaret ettiklerini belirten Kaplan, Ürdün Sanayi Bakanı’nın da kendilerini kabul ettiğini söyledi. Prens Naif ve Sanayi Bakanı başta olmak üzere Ürdün yetkililerinin, Türk yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacakları sözünü verdiğini ifade eden Kaplan, "Prens Ali Bin Naif, ’İzmirli yatırımcılarla bizzat ilgileneceğim, her türlü işlemlerini hızla yapmalarını sağlayacağım’ dedi. Ürdün’ün nitelikli serbest bölgeleri QIZ’lede, yatırımcılarla toplantılar yaptık. Bu bölgelerden, ABD’ye ve Arap ülkelerine gümrüksüz ve kotasız ihracat yapılabiliyor. Enerji maliyetleri, Türkiye’den çok daha ucuz. Özellikle Ürdün’ün Aseza Bölgesi’nin, Dubai’ye alternatif olduğu ve bölgeye yatırım yapmanın tam zamanı olduğu anlatıldı" diye konuştu.

Aseza Bölgesi’ndeki Türk ve ABD’li girişimlerin ortaklığıyla kurulan Pbi Aqaba Llt. Şirketi tarafından ağırlandıklarını belirten Kaplan, Cem Dağ Aydınlatma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cem’in, bölgeye yatırım yapmayı planladığını söyledi. Cem’in, Aseza yetkilileriyle pazarlık halinde olduğunu kaydeden Kaplan, "Pizza Pizza’nın sahibi Abbas Türker de iş merkezleri başta olmak üzere Amman’da zincir oluşturmak için görüşmeler yapıyor. Geziye katılan diğer iş adamları da başta otomotiv olmak üzere pek çok sektörde iş bağlantısı yaptı" şeklinde konuşptu.

izmir
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 14:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?