8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Urla'da pazarcı eylemi

Urla'da belediye tarafından pazar yerlerinin kaldırılmasına tepki gösteren pazarcılar, direnişlerine üçüncü haftada devam etti. Belediyenin yeni yaptığı pazar yerine gitmeyeceklerini söyleyen pazarcılar, her hafta eylem yapacaklarını açıkladı.

Urla pazarcılarının üç hafta önce başlattığı eylem bugün de devam etti. Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun yaptığı pazar yerine gitmeyeceklerini söyleyen pazarcılar, sabah saatlerinde belediye binasına geldi. Alkışlarla başkanı protesto eden pazarcılar, halay çekerek oynadı. Belediyenin yaptırdığı pazar yerinin çok uzakta ve pazar esnafına pahalıya satıldığını belirten esnaf, başkanın şehir içindeki pazarı açıncaya kadar her hafta eylem yapacaklarını söyledi. Pazarcılar 2 saat eylem yaptıktan sonra sessizce dağıldı.

Diğer yandan, Urla Belediyesi'ne ait Temizlik İşleri ekipleri yeni pazaryerinde tezgah açan pazarcılara süpürge, faraş ve çöp torbası dağıttı. Bu hafta tezgah açan 120 pazarcıya sembolik olarak süpürge, faraş ve çöp torbası dağıtan ekipler, yeni pazaryerine tüm pazarcıların sahip çıkacaklarına ve kirletmeyeceklerine inandıklarını söyledi. Pazarcı esnafı da akşamları tezgahlarını toplarlarken, gerekli özeni gösterdiklerini ve temizliğini yaptıklarını belirtti. En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu belirten Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, "Hepimiz en iyi şeylere layığız. Layık olduğumuz şekilde yaşamak da biraz kendi elimizde. Umarım Urla'ya kazandırdığımız modern pazaryeri adına uygun örnek bir yer olur. Zaten tezgahlar üreticimizin kendi mülkiyetinde olduğu için temizlik konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 19:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?