9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Urla'ya yeni kütüphane

Urla İlçesi'ne bağlı Uzunkuyu Köyü'nde Atatürk Çocukları Kütüphanesi açıldı. Hizmete giren kütüphane ilk günden çocukların yoğun ilgisi ile karşılaştı. 

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118 R Yönetim Çevresi'nin 2. Kesim 5. Bölge'ye bağlı Çeşme, Urla ve Ege Pasaport Lions Kulüpleri ile Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği'nin işbirliğiyle Urla Uzunkuyu İlköğretim Okulu'na kütüphane kazandırıldı. 

Çağdaş Türkiye'nin gelecek nesillerine okuyarak, araştırarak ve öğrendiklerini hayata geçirerek atacakları adımlarda yardımcı olması amacıyla kütüphane yaptıklarını belirten kulüp üyeleri eğitime katkının en büyük görevlerden biri olduğu inancıyla çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler. Kütüphane açılışında konuşma yapan Uzunkuyu Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Erşen Eroğlu, Urla başta olmak üzere Lions Kulüpleri Birliği'ne bağlı üyelerine ve Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği üyelerine teşekkür ederken köylerinde metruk halde bulunan ve 1939 yılında Kazım Dirik tarafından yaptırılan köy okulunun kendisine uzanacak bir el beklediğini söyledi. 

Genç nesillerin eğitime büyük önem verdiklerini belirten Uluslar arası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Ahmet Konaklı, “Eğitimli genç nesillerin yetişmesi adına okul, kütüphane yatırıyoruz. Okuyan gençlerimize burslar veriyoruz. Eğitimin yanı sıra sağlık taramaları, ağaç dikimi gibi pek alanda hizmet yapıyoruz. Atatürk ilkelerine bağlı yürüttüğümüz çalışmalarımız devam edecektir” dedi. 

Uzunkuyu İlköğretim Okulu içinde oluşturulan kütüphanenin açılışına başta Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118 R Yönetim Çevresi'nin 2. Kesim 5. Bölge'ye bağlı Çeşme, Urla ve Ege Pasaport Lions Kulüpleri ile Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği üyeleri olmak üzere Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun eşi Feyza Karaosmanoğlu, Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 07:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?