8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Uslanmaz saldırgan cezaevine döndü

İZMİR'de, bir yıl önce, eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Bahri Vreskala'nın cimnastik antrenörü kızı 28 yaşındaki Ebru Vreskala'yı otomobilde vurup yaralamaktan tutuklanıp, 4 yıl hapis cezasına çarptırılan ve ardından tahliye olan 26 yaşındaki E.A., 3 ayrı suçtan tutuklanıp, tekrar cezaevine girdi.

Geçen yıl 14 Ekim'de Alsancak 1450 sokakta, boşanma davaları devam ettiği sırada Mustafa Ellik'in eski eşi Ebru Vreskala'yı babası Bahri Vreskala'nın da bulunduğu otomobilde kurşun yağmuruna tutup vücudunun üç yerinden yaralayan ve ardından kaçan E.A., 14 gün sonra avukatıyla polise gidip teslim oldu. İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan E.A., son duruşmada 4 yıl hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edildi. Temyiz edilen dosya Yargıtay'a gitti.

Kararın kesinleşmesi durumunda kalan cezasını çekecek olan E.A., geçen cuma gecesi Narlıdere'den müşteri olarak bindiği Tufan Özgüç'ün kullandığı 35 T 5940 plakalı taksiyle Karabağlar, İhsan Alyanak Mahallesi 5002 sokak 19 numara önüne geldi. İddiaya göre E.A., 22.50 YTL tutan taksi ücretinin fazla olduğunu öne sürerek itiraz etti.
Yanında taşıdığı bıçağı çekip, şoför Tufan Özgüç'e doğru salladı. Eline aldığı taşla taksinin camlarını kırıp, bıçakla da koltuk ve kabloları kesti. Taksi şoföründen para da istediği öne sürülen E.A., olaya müdahale etmek için gelen karakol ve asayiş ekibinde görevli 5 polis memuruna da saldırdı. Bazı polisleri darp etti. Güçlükle etkisiz hale getirilen E.A., işlemlerin tamamlanmasının ardından ‘Görevli memura mukavemet ve yağmaya eksik teşebbüs’ suçlarından adliyeye gönderildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından her iki olaydan tutuklanan E.A., karar üzerine hakim ve savcılara da küfür etti. Bu olaydan da hakkında işlem yapılan E.A., ‘Adli makamlara sözlü taciz’ suçundan da ayrıca tutuklandı. E.A.'nın, birçok suçtan sabıkasının bulunduğu belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 11:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?