3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Uykuda büyük acı!

Alkolik babasından kurtulmak için çocuk yaşta evlendi. 5 yıl şiddet gördü. İkinci eşinin uykuda haşladığı İzmirli Şeyda’nın tek isteği “beni böyle görmesinler” dediği çocuklarına kavuşmak...

Şeyda Gökçe, 27 yaşında genç bir anne. Hayatının son 10 yılı şiddet içinde geçti. Alkolik babasından kaçmak için evlendiğinde yaşı daha 17’ydi. Düğünlerde kameramanlık yapan G.B.’yle evli kaldığı beş yıl boyunca gördüğü şiddeti sineye çekti. Ta ki, iki çocuğunun babası G.B. annesini bıçaklayana kadar. G.B. cezaevine girdi. Şeyda ise eşinden boşandı.

Mutluluğu arayan genç kadın, bir süre sonra iş arkadaşı M.G.’yle hayatını birleştirdi. Ama kabus yine bitmedi. Çalışmayan ve sürekli eşinden para isteyen M.G., genç kadına sık sık şiddet uygulamaya başladı. Geçen yıl eşinin üzerine bıçakla yürüyerek ölümle tehdit eden M.G’nin cezası “bir daha tekrar etmemek” şartıyla 5 yıl ertelendi.

UYKUDA HAŞLADI

40 yaşındaki M.G., buna rağmen genç kadına şiddet uygulamaktan vazgeçmedi. Devamlı dayakla geçen beş yılın ardından Şeyda geçtiğimiz ay ikinci eşinden de boşanmaya karar verdi. Bunun üzerine dayakçı koca şiddeti bir adım öteye götürdü ve eşini uyuduğu sırada üzerine kaynar su dökerek haşladı.

Genç kadının üzerine çıkıp yüzüne yumruk darbelerini indiren M.G., daha sonra yorganla boğmak istedi. Vücudunun büyük bölümünde 3. derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi olan genç kadın, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’nde yoğun bakıma alındı. Daha önce cezası 5 yıl ertelenen M.G. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DERİ NAKLİ BEKLİYOR

Vücudunun büyük bölümü yanan Şeyda Gökçe, şimdi göğüs bölgesi ve sağ koluna yapılacak deri nakli için Plastik Cerrahi Bölümü’nde yatıyor. Yaşadıklarını AKŞAM’a anlatan genç kadın, o günden beri sürekli korku yaşadığını ve gece uyuyamadığını söyledi.

Günlerdir çocuklarını göremeyen Gökçe, “Şimdi yapmak istediğim tek şey çocuklarıma sarılmak. Beni bu şekilde görmelerini istemediğim için uzak kalmak zorundayım” dedi. Artık asla bir erkeğe güvenemeyeceğini vurgulayan Gökçe, şiddet gören kadınlara “Eşiniz bir kere vurduysa devamı gelecektir. ‘Sakın bir anlık’ demeyin. Şimdiki aklım olsa babamdan kaçıp 17 yaşında evlenmez, okurdum” sözleriyle seslendi.

...
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2013 Cumartesi 12:22:16
Güncelleme :6 Temmuz 2013 Cumartesi 13:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?