4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Uyuşturucu operasyonu: Bir kişi gözaltında

İstanbul’dan getirdiği kokain ve uyuşturucu hapları İzmir’de piyasaya sürmek isteyen bir kişi, polisin operasyonu sonucu gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıs üzerinde, 17 milyar lira değerinde kokain ve uyuşturucu hap bulundu.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan İzmir’e otobüsle uyuşturucu hap getirildiği ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı narkotik ekipleri, önceki gece, İstanbul’dan İzmir’e otobüsle gelen hırsızlıktan sabıkalı İzzet Saka’yı (39), düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Gözaltına alınan Saka’nın üzerinde 159 gram civarında kokain ile 400 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan İzzet Saka, ifadesinde, işsiz olduğunu, uyuşturucuları İstanbul’da tanımadığı bir şahıstan aldığını ve İzmir’de satmayı planladığını söyledi. Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis, işsiz olduğunu iddia eden İzzet Saka’nın 17 milyar değerindeki uyuşturucuyu alamayacağını belirleyerek, kokain ve uyuşturucu hapları İzmir’de tanınmış bir kişiye getirdiği ihtimali üzerinde duruyor. Tanınmış kişinin ismini açıklamayan ekipler, uyuşturucunun kaynağını araştırırken, Saka’nın kurye olma ihtimali üzerinde duruyor. İfadesi alınan İzzet Saka, "uyuşturucu madde satmak" suçundan 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilirken, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak yüzünü kapattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

izmir
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 13:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?