5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

uyuşturucu operasyonu:

İzmir’de Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen üç ayrı operasyonda, 5 kilogram uyuşturucu, 100 adet sahte 20 milyonluk banknot ve bir tabanca ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Narkotik Büro Amirliği ekibi, Bornova İlçesi’nde Ordu Özyürek (33) ve arkadaşı Erol Öztekin’in (29) elinde uyuşturucu madde bulunduğunu, satmak için müşteri aradıklarını belirledi.

Şahıslarla müşteri gibi bağlantı kuran ekip, esrar maddesini uyuşturucu çalışan Özyürek ve Öztekin’i suçüstü yakalayıp gözaltına aldı.

Şahısların üzerinde yapılan aramada, 2 kilogram uyuşturucu maddesi, 1 adet tabanca ve 100 adet sahte 20 milyon liralık banknot ele geçirildi.

Konak İlçesi’nin Eşrefpaşa semtinde Ragıp Erkutlu Caddesi’nde gerçekleştirilen operasyonda da, İbrahim Saldız’ın (24) üzerinde 52 adet satışa hazır ’meşe’ tabir edilen esrar ve 50 gram uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Saldız yakalanarak gözaltına alınırken, H.T. isimli suç ortağının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Konak İlçesi’ndeki diğer operasyonda ise Yeşildere semtinde uyuşturucu maddesi satmak için müşteri aradığı öne sürülen Abdulbaki Yurteri (39), yapılan takipler sonucu yakalandı. Şahsın üzerinde yapılan aramada 3 kilogram uyuşturucu maddesi bulundu.

Üç ayrı operasyonda yakalanan 4 kişi, sorgulamanın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Her üç olayla ilgili soruşturma sürüyor.

izmir
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 14:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?