26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Uyuşturucu operasyonu

İzmir'in Boğaziçi semtinde uyuşturucu sattıkları ve sakladıkları iddia edilen 7 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Boğaziçi semtindeki ailenin yaşadığı evi, esrar sattıkları iddiasıyla mahkeme kararıyla bir ay boyunca gizli kameralar aracılığıyla izlemeye aldı.

Ekipler, izleme süresi boyunca ailenin çocukları da kullanarak uyuşturucu sattıklarını iddia ettikleri G.A, oğlu A.A, kızı A.A, damadı B.A. ve akrabaları M.Y. ile uyuşturucuyu evlerinde sakladıkları görüntülerle belgelenen komşuları D.T ve 14 yaşındaki kızı R.T'ye yönelik operasyon düzenledi.

''Eagle'' ve ''Kartal'' adlı özel eğitimli narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda, 1'u çocuk 6 kişi gözaltına alınırken, damat B.A. daha sonra polise teslim oldu.

Evlerde yapılan aramalarda, 50 gram esrar, ''meşe'' tabir edilen jelatin kağıtlara sarılı olarak satışa hazır hale getirilmiş 43 içimlik esrar ve 9 mermi ele geçirildi.

Uyuşturucu alışverişi ve operasyon anı polis kameralarıyla görüntülendi. Uyuşturucuyu dikkati çekmemek için kadınlara ya da çocuklara sattırdıkları öne sürülen zanlılar, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 16:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?