9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Uyuşturucu satıcılarına baskın

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir, Manisa ve Aydın illerinde esrar satarak gençleri zehirleyen uyuşturucu satıcılarına karşı başlattıkları ve "Ova" adını verdiği operasyonlarda 22 kişiyi gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde 4 milyon YTL (4 trilyon) değerinde esrar maddesi ve çok sayıda silah ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda uyuşturucu madde satarak yakalanan kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda esrar maddelerinin Tire ve Ödemiş İlçeleri'nden geldiğini tespit etti. 

Yapılan çalışmalar sonucu uyuşturucu çetesinin elebaşı Ş.K. olduğu belirlendi. Polis, Ş.K.'yi 5 ay boyunca takibe alarak adamlarıyla beraber suçüstü yapmak için bekledi. 

Tire, Ödemiş bölgelerinde yapılan istihbari çalışmalar sonucu Ş.K.'nin 22 adamı tek tek tespit edilerek teknik ve birebir takibe alındı. Yapılan telefon görüşmelerinde uyuşturucu çetesi üyelerinin sürekli "Koyun" ve "Kuzu" getir götür demesi dikkat çekti. Yapılan araştırmada esrar satıcılarının esrar maddesine "Koyun", Hint kenevirine "Kuzu" tabirlerini kullanarak uyuşturucu sevkıyatını sağladıkları belirlendi. Yapılan takip sonucunda uyuşturucu çetesinin elebaşı olan Ş.K., 1 hafta önce Kuşadası'nda otomobille esrar götürürken gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan Ş.K., savcılık tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elebaşının yakalanması ardından operasyon düğmesine basan jandarma ekipleri, eş zamanlı olarak 42 ayrı ev, işyeri ve tarlaya baskın düzenledi. Baskında 22 kişi gözaltına alındı. Ev, işyeri ve tarlalarda yapılan aramalarda, piyasa değeri 3.5 trilyon değerinde olan16 bin kök Hint keneviri, 60 bin YTL değerinde 30 kilogram esrar, 50 adet ectacy uyuşturucu hap, 3 adet tabanca, 6 adet av tüfeği, 20 adet suçlarda kullanılan cep telefonu ve esrar içiminde kullanılan filtreler ele geçirildi. 

Jandarma ekipleri gözaltına alınan şahısların Tire ve Ödemiş ilçelerinde bazı köylülere para vererek hint keneviri ektirip, kuruduktan sonra toplayarak esrar maddesi olarak okul önlerinde ve eğlence merkezlerinde sattıkları belirlendi. Şahısların Ege bölgesinin bütün esrar ihtiyacını sağladığı ortaya çıktı. 

Tire İlçe Jandarma Karakolu'nda 3 gün boyunca sorgulanan, İ.D. (20), A.B. (32), A.T. (54), O.U. (38), A.C. (52), Ü.A. (40), M.G. (35), S.Y. (33), M.Ö. (50), V.B. (46), Z.Ç. (33), İ.K. (26), A.A. (44), M.P. (53), H.Y. (44), M.Ç. (36), M.G. (42), M.B. (31), H.A. (27), N.A. (31), R.U. (42), B.Ç. (33) "Uyuşturucu madde imal etmek, satmak ve çete oluşturmak" suçlarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2006 Cumartesi 16:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali rıza IP: 88.224.22.xxx Tarih : 7.07.2006 12:49:12
jandarmamız sagolsun bizi böyle pisliklerden kurtardıkları için genceçik insahları zehirlerken kendi çoluk çocuklarını hiçmi düşünmezler