5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Uyuşturucu tacirleri yandı

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi’nin (KEM) düzenlediği "17. Dönem Narkotik Köpeği ve İdarecisi Temel Eğitim Kurs Programı" müfredatı içinde yer alan İzmir’deki ’Yüksek Miktarda Uyuşturucu Maddelerle Çalışma Eğitimi’ne katılan dedektör köpeklerin gösterileri ilgiyle izlendi.

Program kapsamında İzmir’de 25 Kasım-1 Aralık 2004 tarihleri arasında düzenlenen "Gemi ve Liman Aramaları" kursuna katılan, uluslararası protokol ve güvenlik işbirliği gereğince Belarus Cumhuriyeti polis biriminden 2 ve Makedonya Gümrük İdaresi’nden 2 olmak üzere toplam 4 yabancı kursiyerin aralarında bulunduğu, değişik illerden eğitime katılan Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 5, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü’nden 4 olmak üzere 13 kursiyer, 8 kurs eğitmeni, 1 tercüman ve araç şoförü toplam 23 kişilik grup ile 13 dedektör köpek çalışmalarını tamamladı.

Alsancak ve Çeşme Limanları’ndaki gemi, liman ve araç arama çalışmalarını tamamlayan gruba, İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, Fuar’daki İzmir Sanat Cafe’de çay verdi. Bu sırada kursa katılan 13 dedektör köpek değişik yerlere saklanan uyuşturucu maddeleri bulma gösterisi yaptı. Saklanan uyuşturucu maddeleri kısa sürede bulan köpekler, Tataş ve diğer izleyenlerden büyük alkış aldı. Gösteriye, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün bomba arama köpekleri Nick ve Reks, bir aracın içine saklanan kitap şeklindeki bomba düzeneğini kısa sürede buldu. Köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi.

Yüksek Miktarda Uyuşturucu Maddelerle Çalışma Eğitimi hakkında kısa bir açıklama yapan Emniyet Müdürü Tataş, "Uyuşturucu maddelerle mücadelede, her ülkenin yaptığı gibi biz de çalışmalar yapıyoruz. Ülkemiz gençliğinin uyuşturucudan korunması için çok güzel bir çalışma. Dünyanın uyuşturucu maddelere karşı duyarlılığını çok iyi biliyoruz. Aynı duyarlılığı biz de yaptığımız çalışmalarla gösteriyoruz. Dedektör köpeklerin de bu mücadelede çok büyük yararını görüyoruz. Görüldüğü gibi son derece yetenekli hayvanlar" dedi.

izmir
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 11:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?