8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Uzay Kampı'nda Türk-Yunan dostluğu

Küresel dostluğu pekiştirmek amacıyla birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Uzay Kampı Türkiye, Sakız Adası'ndan gelen Yunanlı öğrencileri ağırlıyor.
 
Yunan asıllı Amerikalı işadamı Michael Parlamis, Türk-Yunan dostluğunu geliştirmek üzere babası ve büyükbabasının doğmuş olduğu Sakız Adası'ndan 8 öğrenciye Uzay Kampı'na katılması için burs verdi. Michael Parlamis, "ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, dünya çocuklarına özellikle Yunanlı çocuklara Uzay Kampı Türkiye'ye gelmeleri için sponsor oluyor. Ben de neden bir Yunanlı bunu yapmasın düşüncesiyle ve bunun Türk-Yunan dostluğuna katkısı olduğuna inandığım için Yunanistan'dan öğrencilerin, Uzay Kampı'na gelmeleri için burs vermeye başladım. 

Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklara daha çok yardım ederek onların komşularını (Türkleri) daha iyi tanımalarına ve anlamalarına katkıda bulunacağız. Böylelikle gelecekte daha iyi bir yaşam sürecek ve ortak geçmişleri olduklarını anlayabilecekler" diyerek düşüncelerini ifade etti. 

Öğrencilere burs imkanı sağlayan Micheal Parlamis, Kaya Tuncer ile birlikte Türk-Yunan ilişkilerinin güçlenmesine sağladığı katkılarla tanınıyor. 9-15 Temmuz tarihleri arasındaki 6 Günlük Uluslararası Yaz Programı'na katılan 12-15 yaş arasındaki Yunanlı öğrenciler, Türk öğrencilerle kampta dostluk rüzgarları estiriyor. Fen ve uzay bilimleri konusunda uygulamalı eğitim almanın yanı sıra, değişik sosyal aktivitelere de katılan öğrenciler, diğer ülkelerden gelen öğrencilerle arkadaşlıklar kurma fırsatını yakaladı. Programa, Yunanistan ve Türkiye'nin yanı sıra Azerbeycan, Amerika ve İsrail'den de olmak üzere toplam 108 öğrenci katıldı. 

Son üç yıldır Uzay Kampı Türkiye'ye Yunanistan'dan burslu öğrenci getirilmesini sağlayan Parlamis, aynı zamanda ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer'i 2004 yılında aldığı Ellis Adası Onur Ödülüne aday göstererek, Türk-Yunan dostluğunu geliştirmede de önemli bir katkı sağlamıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 17:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?