4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Vali yardımcısına veda töreni

İzmir Valiliği’nde, yaş haddinden emekliye ayrılan Vali Yardımcısı Abdülvahap Yıldırım için veda töreni düzenlendi.

Vali Yardımcısı Yıldırım’a, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu tarafından plaket verildi. Malatya’da 1940 yılında doğan ve Siyasal Bilimler Fakültesi’ni bitirdikten sonra mülki idare amirliğine kaymakam olarak başlayan Vali Yardımcısı Abdülvahap Yıldırım’ın (65), yaş haddinden dolayı görevini tamamlamış durumda olduğunu belirten Vali Göksu, Yıldırım’ın çok büyük ilçelerde görev yaptığını kaydetti. Mülki idare amirliğinin halkla iç içe, kamu yönetiminin hepsiyle iç içe ulvi bir meslek olduğunu ifade eden Vali Göksu, "Yıldırım, meslek hayatının 8 yılında İzmir’de görev yapmış, son 2 yıldır ise vali yardımcısı olarak çalışmıştır. Kendisiyle 2 yıl içinde çok büyük başarılara imza attık" dedi.

Türkiye’nin her bölgesinde görev yapmanın mülki idare amirliğine mahsus olduğunu dile getiren Vali Göksu, "Mülki idare amirleri, Anadolu’yu adım adım tanıma şansına sahiptirler. Abdülvahap Yıldırım’ın meslek hayatında çok büyük çalışmaları oldu. Hepimizin en büyük hedefi, bu işi mutluluk ve sağlıkla bitirebilmek. Bu, inşallah hepimize nasip olacaktır. Yıldırım’a bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. Emekli de olsa idareci yine idarecidir. Hakem düdük çalarak maçı bitirmedi, maçı nüfus kağıdı bitirdi" diye konuştu.
Emekli olan Vali Yardımcısı Yıldırım ise 40 yıllık meslek hayatını onurlu bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yıldırım, "Daha fazla konuşursam gözyaşlarıma engel olamayacağım" dedi. Vali Göksu daha sonra Yıldırım’a plaket ve mesai arkadaşlarının aldığı hediyeyi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 15:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?