9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Valiliğin web sitesine saldırı

İZMİR Valiliği'nin resmi web sitesi, bu sabah itibariyle kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Web sitesinin ‘Haberler ve Duyurular’ başlıklı bölümünde ‘RedHack’ rumuzuyla yazılan yazılarda, F tipi cezaevlerine karşı ölüm oruçlarını sona erdirmek amacıyla 20 cezaevinde, 2'si asker 32 kişinin öldüğü “Hayata Dönüş Operasyonu’nun 6'ncı yıldönümü olan 19 Aralık tarihine vurgu yapıldı.

İzmir Valiliği'nin ‘www.izmir.gov.tr’ adlı web sitesi, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Sabah saatlerinde valilik çalışanlarının mesainin başlamasıyla farkettiği saldırı sonucunda inceleme başlatıldı. Web sitesi de geçici bir süre için hizmet dışı kaldı. Web sitesine saldırıda bulunan kişi ya da kişilerin ‘RedHack’ rumuzunu kullandığı ve 19 Aralık tarihine dikkat çektiği gözlendi.

Web sitesinde “19 Aralık'ı unutmadık, unutturmayacağız” yazıldı. 19 Aralık tarihiyle, bundan 6 yıl önce, 2000 yılında, F tipi cezaevlerine karşı ölüm oruçlarını sona erdirmek amacıyla 20 cezaevinde yapılan, 2'si asker 32 kişinin öldüğü ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ hatırlatıldı. Sayfada, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz” yazdığı yer aldı.

Resmi web sitesinin haberler ve duyurular bölümünde, haberlerin içeriklerine dokunulmadan sadece haber başlıklarının değiştirildiği gözlendi. Sitede, Türkiye Cumhuriyeti ve orduya yönelik hakaretlerde bulunuldu. Sosyalist bir ülke kurma özlemi vurgulandı.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklama da, resmi web sitesine yönelik saldırının bu sabah mesai başladıktan sonra farkedildiği belirtildi. Konuyla ilgili incelemenin sürdüğü kaydedildi. Web sitesi geçici bir süre için hizmet dışı bırakıldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 14:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?