26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Vatandaşa evinde hizmet

İzmir'de bir ilki gerçekleştirerek online tahsilat dönemini başlatan Buca Belediyesi'nde kayıtlı kullanıcı sayısı beş yüz kişiyi aştı. 

Vatandaşa hizmet kolaylığı sağlamak amacıyla, internet sitesini yenileyerek kredi kartı ile 7x24 saat online ödeme dönemini başlatan Buca Belediyesi, sadece internet üzerinden tanıtım yapmasına karşın, ilk altı aylık dönemde hedefine ulaştı. Özellikle belediye vergilerinin ödendiği dönemde, mükellefleri kuyruklardan kurtararak, zaman tasarrufu sağlayan uygulama için yeni bir tanıtım kampanyası hazırlanıyor. Tanıtım kapsamında, internet üzerinden verilen hizmetlerin anlatıldığı broşürler bastırılarak, halka dağıtılacak. Afiş ve billboardlar hazırlanarak şehrin hareketli noktalarına asılacak. Reklam filmi çekilerek çeşitli ortamlarda gösterimi sağlanacak. 

Bilgi iletim teknolojisinin çok hızlı geliştiğini belirten Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Vatandaşa verdiğimiz hizmet, teknoloji sayesinde kolaylaşıyor. Bucalılar evinde film izlerken aynı zamanda emlak vergisini ödeyebiliyor. En hızlı yitirilen zaman kavramından bu sayede tasarruf sağlıyoruz. İzmir genelinde kredi kartı ile online tahsilat kolaylığı sağlayan tek belediye olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm internet kullanıcılarını sayfamızı ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi. 

Buca İlçesi hakkında bilgilerin de verildiği www.buca.bel.tr adresli web sayfası, Buca'da yaşayanlara rehber vazifesi görüyor. İlçede gerçekleştirilen kültürel ve sosyal etkinlikler, kamu kurumlarına ait önemli adres ve telefonlar, link deposu, ilanlar ve halk açısından önem taşıyan tüm duyurular site kapsamında yer alıyor. Ayrıca web adresine girenler şu işlemleri de internet ortamında yapabiliyor; tahakkuk, tahsilat ve borç bilgilerini görüntüleme, emlak, çtv, ilan ve reklam beyanlarını görüntüleme, para cezası ödeme, kredi kartı ile online borç ödeme, sicil arama, bilgi güncelleme, sokak rayiç değerleri görüntüleme ve bilgi edinme.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 16:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?