19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Vatandaşın işini zorlaştırmayın'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışanlardan vatandaşların devlet dairelerindeki işlerinin kolaylaştırmasını isteyerek, "Biz yukarıda bu sorunları çözelim, siz berbat edin. Bu olmamalı" dedi. 

Bakan Çelik, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (İESOB), SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü çalışanları ve bakanlığa bağlı kuruluşların çalışanlarıyla bir toplantı yaptı. Bakan Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada bakanlığa bağlı kurumların çalışanlarından vatandaşların devlet dairelerindeki işlerini kolaylaştırmalarını isteyerek, "Sizden bazı işlemlerde inisiyatif göstermenizi istiyorum. Bazı işlemler vardır ki, vatandaşa 'Git 2 saat sonra gel evrakını al'  türünden işlemlerdir. Vatandaşlar merdivenlerde koşuşturmasın, kuyruklarda beklemesin. Bu tür işlemlerin çözümünü inisiyatif kullanarak kolaylaştırın. Vatandaşa çile çektirmeyin. Vatandaşın sorunu çözme aşkı varsa sorunlar çözülür. Biz yukarıda bu sorunları çözelim, siz berbat edin. Bu olmamalı. İçiniz kan ağlasa da, yüzünüz gülsün" diye konuştu. 

Sosyal Güvenlik Yasası'nın çalışmalarının 2.5 hafta sürdüğünü, TBMM'den ise 2.5 saatte geçtiğini belirten Bakan Çelik, gerektiğinde bir günde de kanun çıkarabileceklerini, yeni reformlar konusunda ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetti. Sorun çözen, vatandaşı rahatlatan bir yönetim anlayışının benimsenmesi gerektiğini belirten Bakan Çelik, "Bu makamlar gelip geçici. Bu yerler hiçbirimize kalmayacak. Bizi gelecekte hayırla ansınlar diye biz bir mücadele vermek durumundayız" şeklinde konuştu. 

İşsizlik oranının İzmir'de yüzde 11.5 olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, bunun yüksek bir oran olduğunu belirterek, İş-Kur'a İzmir'de büyük görev düştüğünü söyledi. İş-Kur konusunda İzmir'de görüşmelerde bulunduklarını belirten Bakan Çelik, yeni hizmet binasının da en kısa zamanda hizmete geçeceğini ifade etti. 

1 Ekim tarihinde Sosyal Güvenlik Yasası'nın yürürlüğe gireceği ilgisini veren Bakan Çelik, "Gelecek nesiller bu reformları yaptığımız için bizi saygıyla anacaktır" dedi.
Bakanlığa bağlı kurumlara ait gayrimenkuller konusunda da yöneticilerden hassas davranmalarını isteyen Bakan Çelik, şunları söyledi: 

"Gayrimenkuller haksız ellere teslim edilecek, hak, hukuk çiğnenecek ve sonra 'Biz bakanız, biz yöneticiyiz' diyeceğiz. Bu olmaz. Bunun hesabını veremeyiz."
Bakan Çelik, bakanlığa bağlı kurumların ilçelerde de yapılanmasının olacağını, bu konunun vatandaşın işlerinin kolaylaştırılması açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 23:59:16
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 00:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?