3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Venedik havası esecek

ADNAN SAYGUN'DA VENEDİK HAVASI ESECEK

Dünyaca ünlü flüt virtüözü Şefika Kutluer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne alacak. Çok geniş bir repertuvara sahip ve dünyanın en saygın orkestraları arasında gösterilen 'Zagreb Solistleri' eşliğinde gerçekleştirilecek olan konser, 29 Ocak 2011 Cumartesi saat 20.00'de başlayacak.

Viyana'da Uluslararası Flüt Yarışması'nda dünya birincisi olan sanatçıya, 1995 yılında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü ve 1998 yılında da “Devlet Sanatçısı” ünvanı verildi. 'İtalyan Devlet Nişanı'nını yanısıra birçok prestijli ödülün sahibi olan Kutluer, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası solist sanatçısı.

VENEDİK HAVASI ESTİRECEK

İtalyan müziğine getirdiği yorumla uluslararası müzik otoritelerinin hayranlığını kazanan 'Sihirli Flüt' Şefika Kutluer, aşıklar şehri Venedikli besteci Vivaldi'nin insana mutluluk veren ve sevinç aşılayan eserlerini seslendirecek. Her kıtada sayısız konserler veren Kutluer, büyülü flüt tonu ve mükemmel müzikalitesi ile Vivaldi'nin 6 konçertosunu çalarak dinleyenlere Venedik'ten keyifli esintiler taşıyacak. Tam 10 TL, öğrenci 5 TL olan Konser biletleri AASSM gişesinden ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat internet sayfasından satın alınabilir. Bilgi ve irtibat için 293 38 31-17 -19 ve 20 nolu telefonlar aranabilir.

ZAGREB SOLİSTLERİ

Ünlü viyolonsel sanatçısı ve şef Antonio Janigro'nun sanatsal önderliğinde, Radio Zagreb topluluğu olarak 1953 yılında kurulan Zagreb Solistleri, dünyanın en göze çarpan oda orkestralarından biri olarak kabul ediliyor.

Topluluğun geniş repertuvarı, Hırvat bestecilerin eserlerine verilen özel önem ile birlikte barok, klasik, romantik ve çağdaş eserler içeriyor. Zagreb Solistleri iki kere Zagreb Şehri Ödülü ile ödüllendirildi ve UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından özel kabul gördü. Ulusal Liyakat Nişanı'nın yanısıra bir çok ödül alan topluluk, dünya çapındaki birçok seyirciye çok fazla çeşitlilik gösteren oda müziği repertuvarının canlı performanslarını gerçekleştirerek önemli konserlere imza atıyor.

ADNAN SAYGUN'DA VENEDİK HAVASI ESECEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 12:15:02
Güncelleme :27 Ocak 2011 Perşembe 15:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?