5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Verheugen'in İzmir gezisi yarın başlıyor

Verheugen’in, Türkiye seyahatine İzmir’in dahil edilmesi için 3-4 ay önce yazılı başvuruda bulunduklarını hatırlatan Kasalı, "Gerek AB’nin Ankara Büyükelçiliği nezdinde gerekse Brüksel’deki yoğun temaslarımız sayesinde, Günther Verheugen’den İzmir’e gelmesi konusunda söz almıştık. Verheugen’in, ekonomi ve siyaset başkentleri, İstanbul ve Ankara ziyaretleri ve özel koşulları nedeniyle programa alınan Diyarbakır’ın dışında, 81 il arasında sadece İzmir’e uğrayacak olması, ESİAD’ın dolayısıyla İzmir ve Ege’nin de gücünü ortaya koyuyor" diye konuştu.

TÜSİAD Türkiye için ne yapıyorsa, ESİAD’ın da İzmir ve Ege Bölgesi için aynı hizmet felsefesiyle hareket ettiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, "Biz, Avrupa Birliği konusunda İzmir’den Türkiye’ye hızla yayılan bir projenin mimarı olduk. "Anadolu Semalarında, Avrupa Ufukları" projesiyle, Türk halkının AB konusunda bilinçlendirilmesinde büyük rol oynuyoruz. Bu bağlamda Verheugen’in İzmir ziyareti, yaptığımız çalışmaların ve lobi faaliyetlerinin de amacına ulaştığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

Yarın İzmir’e gelecek olan AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günther Verheugen’in ziyaretine ESİAD’ın ev sahipliği yapmasının önemine dikkat çeken Kasalı, "Sivil toplum kuruluşlarının yetkilileriyle ESİAD Dernek Merkezi’nde görüşecek olan Verheugen, Hilton Oteli’nde ESİAD Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı üyeleriyle de öğle yemeğinde buluşacak. Verheugen, saat 14.00’te ESİAD Dernek Merkezi’nde düzenlenecek basın toplantısına katılacak" şeklinde konuştu.

izmir-iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 16:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?