4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Windsurf Şampiyonası şölene dönüştü

Alaçatı’da devam etmekte olan Avrupa Windsurf Slalom Şampiyonası’nda finaller yarın yapılacak. 3. günde 20-22 knot esen rüzgar, zaman zaman 30 knota kadar çıkınca deniz üzerinde sörf şöleni yaşandı.

Güne erkekler 5. turla başlayan yarışlarda Ali Palamutçu’nun artan performansı ön plana çıktı. Şu ana kadar yapılan yarışmalar sonucu genel klasmanda 1. sırada bulunan İngiliz Virjin Adaları’ndan Finian Maynart’ın 5. yarışta yelkeni Ali Palamutçu’nun üzerine düşürmesi protestoya neden oldu. Protesto sonucu Ali Palamutçu’nun yedinci bitirdiği bu yarışta üçüncülüğü onaylanırken, Maynart diskalifiye oldu. Bu günkü yarışlarda Hüseyin Sert her yarışın finalinde yer almaya devam ederken, Ertuğrul İçingir ile Boza Kozanoğlu kendi aralarında çekişme yaşadı.

Erkeklerde İngiliz Virjin Adaları’ndan Finian Maynart birinci, Kanadalı Sam İreland ikinci ve Hollandalı Ben Van Der Stenn üçüncü oldu. Bayanlarda Avustralyalı Allison Shreeve’nin birinciliği ise sürüyor. İkincilik mücadelesinde de Çağla Kubat yerini korurken, Skadi Pekdağ üçüncü oldu. Masterlarda İtalyan Marco Begalli birinci, Sırbistan Karadağ’dan Leonid Judin ikinci olurken, Aydın Gözen üçüncü oldu.

Türkiye Yelken Federasyonu Üyesi ve Windsurf Sınıf Sekreteri Engin Kalafatoğlu, Alaçatı’da bu güne kadar yaşanan en zevkli yarışların yapıldığını belirterek, "Dünya Şampiyonu Maynart’ın gerilerden gelip, yelkeni Ali Palamutçu’nun üzerine düşürdüğünde sürati saatte 40 deniz miliydi. Halen yine kendisine ait dünya rekoru 49.1h/km. Yarışlar muhteşem geçiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 01:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?