8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

İzmir'de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına, şehrin bazı bölgelerindeki ağaçların devrilmesine ve trafik kazalarına neden oldu. Gece boyunca da devam eden yağış sırasında toplam 262 ayrı kaza meydana geldi. Kazalarda 18 kişi yaralandı. 

İzmir'de günler öncesinden yapılan sağanak yağış uyarısı, dün sabah saat 11.00'den itibaren etkisini sürdüren yağmurun habercisi oldu, ancak buna rağmen şehir merkezindeki yaşam olumsuz etkilendi. Gece de devam eden fırtına ve sağanak yağış, çok sayıda trafik kazasına neden olurken, metrekareye 31 kilogram yağışın düştüğü İzmir'de, 16'sı yaralamalı, 246'sı maddi hasarlı olmak üzere toplam 262 kaza meydana geldiği açıklandı. Kazalarda 18 kişi yaralandı. Bornova Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki Migros önünde bulunan 3 akasya ağacı, Özkanlar Sakarya Caddesi üzerinde bir ağaç ve Yeşildere yolunun orta refüjündeki bazı ağaçlar ile Karşıyaka Bostanlı'daki rekreasyon alanı kenarındaki ağaçlar rüzgar nedeniyle devrildi. Ayrıca Mustafa Kemal Sahil Bulvarında fırtına nedeniyle denizdeki dalgalar nedeniyle yollar su doldu. 

Herhangi bir su baskının olmadığı yağışlar sırasında görevli ekipler, taşma tehlikesine karşı dereleri sık sık kontrol etti. İZSU ekipleri gece boyunca logar ve kanal temizleme çalışmaları yaptı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yağış yarın da aralıklarla devam edecek.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 10:07:43
Güncelleme :18 Ekim 2006 Çarşamba 10:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?