19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yağmur altında eylem

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'na (TÜM BEL-SEN) bağlı üyeler, bir basın açıklaması yaparak, toplu sözleşme hakkı istediklerini belirtti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan sendika üyeleri "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları atarak, toplu sözleşme hakkı istedi. TÜM BEL-SEN 1 No'lu Şube Başkanı Yaşar Gül üyeler adına yaptığı basın açıklamasında, ''Hükümet kamu emekçilerinin, toplu sözleşme haklarının varlığını kabul etmezken, mahkemeler birbiri ardına toplu sözleşme haklarının kullanılabileceğine ilişkin kararlar vermektedir. Hükümet toplu iş sözleşmesinden kaçamaz'' dedi.
Kamu emekçilerinin toplu sözleşme haklarının bulunduğunu savunan Gül, "Hukukta başlattığımız mücadelemiz tıkanınca, konuyu uluslararası platforma taşıdık. Uzun süren bu süreç Avrupa İnsan Hakların Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire'nin verdiği karar ile sona ermiştir. Bu karar kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve pazarlık hakkının bulunduğunun ve meşru mücadelede yeni bir sürecin başladığının bir göstergesidir" şeklinde konuştu. Öte yandan, İzmir'de 3 gündür etkili olan yağış nedeniyle basın mensupları eylemde işlerini yapmakta zorlandılar. Eyleme katılan sendika üyeleri ile basın mensupları şemsiye yardımıyla yağmurdan korunmaya çalıştı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 18:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?