2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Yağmur hayatı felç etti

İzmir’de gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Bornova-Karşıyaka Çevre yolunda heyelana sebep oldu.

Olay, Bornova-Karşıyaka Çevre yolu, Osmangazi viyadüğünde meydana gelen heyelan nedeniyle tamamen kapandı. Yolun kapanması sonucu yolda kalan Fatih Yılmaz (25), Mavişehir'e doğru giderken aşırı yağış sebebiyle yolda heyelan meydana geldiğini ve yolun kapandığını söyledi. Trafik ekipleri Bornova girişinde çevre yolunu trafiğe kapattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı görevliler tarafından yolu kaplayan çamur, taş ve toprak kısa sürede kaldırılarak, yol yeniden trafiğe açıldı.

YAĞMUR TESLİM ALDI

İzmir'de gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran yağış sonrası birçok ev ve işyeri ile bazı cadde ve sokaklar sular altında kalırken bazı araçlarda yollarda mahsur kaldı.

İzmir Valiliği'nin gündüz yaptığı sağanak yağmur, gece saatlerinde önce Bornova daha sonrada İzmir şehir merkezinde etkili oldu. Tıkanan rögar kapakları nedeniyle suların biriktiği yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yağış sebebiyle kent genelinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yağış sebebiyle yollarda oluşan su birikintileri araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Kent genelinde çok sayıda araç yoldaki su birikintisi nedeniyle arıza yaparak yolda kaldı.

Bornova Bayraklı Atatürk Mahallesi, Evka-4 Kızılay Mahallesi gibi İzmir'in farklı bölgelerinden 155 ve 110'a sabaha kadar telefon yağdı. İtfaiye, su basan ev ve işyerlerindeki suları çekti. Kanallarda oluşan tıkanmalarla ilgili gelen ihbarlar ise İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından İZSU'ya yönlendirildi. Emniyet yetkilileri gece boyunca yağan yağmurda can kaybının olmadığı belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2012 Perşembe 10:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?