8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Yağmur suyu kanalı inşaatları sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'da Osmangazi ve Yavuz caddeleri ile Pınarbaşı'ndaki Çanakkale ve Kazım Özalp caddelerinde yağmur suyu kanalı inşaatlarını sürdürüyor. 

Büyük Kanal Projesi'nin devreye girmesi, derelerin ıslahı ve yağmur sularının toplanması çalışmalarıyla kentin altyapı sorununu büyük ölçüde çözen ve son yıllarda İzmir'e sorunsuz kış mevsimleri yaşatan İZSU Genel Müdürlüğü, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eskiyen kanallar ve içme suyu şebekeleri yenilenirken, ihtiyacı olan bölgelere yeni kanal ve su altyapısı döşenerek, dere ıslahları ve yağmur suyu kanalları yapılıyor. 

Sağlıklı kentleşmenin ve sağlıklı çevrenin sağlıklı altyapıdan geçtiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dört bir yanında kanal, içme suyu yatırımlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Başkan Kocaoğlu, "Kentimiz gelişip büyüdükçe yeni yatırımlar gündeme geliyor. Altyapı hizmetlerinin en kısa sürede vatandaşlarımıza ulaştırılması için İZSU Genel Müdürlüğümüz çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. 

Diğer yandan kanal sisteminin verimli çalışması için de dere ve kanalları sürekli temizliyoruz. 2006 yılında pek çok mahallemiz ve sokağımız yıllardır ihtiyacını duyduğu yeni içme suyu ve kanal altyapısına kavuşacak. Yağmursuyu kanalı döşediğimiz bölgeler de artık su birikintisi sorunundan kurtulmuş olacak" dedi. 

Bornova'da Yavuz Caddesi'ne dik inen sokaklardan gelen yağmur suyunu toplayarak Kudurgan Deresi'ne deşarj etmek amacıyla İZSU Genel Müdürlüğü Yavuz Caddesi ve Osmangazi Caddesi üzerinde ızgaralı yağmur suyu kanalı döşüyor. Osmangazi Caddesi'ndeki çalışmalar tamamlanırken, Yavuz Caddesi'ndeki yağmur suyu kanal inşaatı çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Ayrıca her kış ayında sorun yaşanan 915 Sokak (906 Sokak ile 891 Sokak arası), 865 Sokak, 885/2 Sokak, 865/1 Sokak, Ziya Gökalp Caddesi ve 849 Sokak da ele alındı. 915 Sokak ve çevresindeki sokaklarda yürütülen çalışmalar ise 2006'nın sonunda tamamlanacak. Çalışmalar kapsamında bu bölgelere bin 693 metre ızgaralı yağmur suyu kanalı döşenecek. 

İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova Pınarbaşı bölgesinde Çanakkale Caddesi 74/32 sokaklar ve Kazım Özalp Caddesi'nde de ızgaralı yağmur suyu kanalı inşaatı başlattı. Bu bölgedeki biriken yağmur suları da toplanarak Piçi Deresi'ne akıtılacak. Çalışmalar Çanakkale Caddesi'ndeki Piçi Deresi köprüsünden itibaren 74-32 sokaklar ayrımı ile Kazım Özalp Caddesi'ni kapsıyor. 

Toplam bin 188 metre uzunluğunda ızgaralı açık kanal yağmursuyu hattı döşenecek. Çalışmaların eylül ayında tamamlanmasıyla çok yoğun olarak kullanılan Çanakkale Caddesi'nde kışa girmeden sorun çözülmüş olacak.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 11:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?