19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yalancının mumu yatsıya kadar..

İzmir’de bir İlköğretim okulu müdiresi cezaevinde kaldığı sürenin siciline işlememesi için sahte belge düzenleyince gözaltına alındı 

İzmir’in Tepecik semtindeki bir ilköğretim okulunun müdiresi, "mal beyanında bulunmamaktan" cezaevine kaldığı günlerin siciline işlenmemesi için sahte "istirahatli" belgesi düzenlediği belirlenince, "sahtecilik" ve "zimmet" suçlamasıyla gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, Tepecik’teki ilköğretim okulunun müdiresi N.Y’nin 5 günlük "istirahatli" belgesinden şüphelenen Konak Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları karşılaştırmada bu belgenin sahte olduğunu belirledi. Okul müdiresinin istirahatli göründüğü dönemde ek ders ücreti olarak da yaklaşık 260 YTL para aldığını belirleyen görevliler, olayı polise bildirdi.


Olayla ilgili inceleme başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, okul müdürü N.Y’nin "istirahatli" göründüğü dönemde "mal beyanında bulunmamak" suçundan Buca Cezaevinde kaldığını belirledi. N.Y. Karşıyaka’daki evinde polis tarafından gözaltına alındı.


N.Y’nin (41), borçları nedeniyle hakkında icra davası açıldığı, mal beyanında bulunmaması nedeniyle 7 gün cezaevinde kaldığı, cezaevinde bulunduğunun siciline işlenmemesi için aynı dönemi kapsayan 5 günlük sahte "istirahatli" raporu düzenleyerek Konak Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği belirlendi.
N.Y. hakkında "sahtecilik"in yanı sıra, istirahatli göründüğü dönem içerisinde yaklaşık 250 YTL ek ders ücreti alarak zimmet suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında işlem yapıldığı bildirildi.
N.Y. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

aa
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 11:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?