4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

'Yangın tüpü' aymazlığı!

İzmir’de polisin araçlarda yangın tüpü uygulamasında, ticari taksiler de dahil olmak üzere birçok sürücünün aracından yangın tüpü çıkmadı. Polis, yangın tüpü olmayan araçlara ceza kesti.

Alsancak Limanı’nın karşısındaki kontrol noktasında araçları durduran polis ekipleri, yaklaşık 100 otomobilden 20’sinde yangın tüpüne rastladı. Yangın çok büyümeden müdahale edilmesine olanak sağlayan, 2 kilogram ağırlığındaki ve piyasada 20-30 YTL arasında satılan söndürücülerin bu kadar az araçta bulunması, "Ancak yangında aklımıza geliyor" dedirtti. Polisler, araçlarında yangın söndürücü bulunmayan sürücülere 45.8 YTL para cezası uyguladı ve ehliyetlerinden de 5 ceza puanı düştü. Kontrollerde yangın tüpü çıkmayan araç sürücüleri mazeret beyan ederken, ticari taksi sürücüleri ise kendilerinin şoför olduğunu, araç sahibinin yangın tüpü koymamış olabileceğini söyledi.

Bu arada uygulama sırasında, bir bayan sürücü polis kontrolünden kaçmaya çalıştı. Polisin evrak soracağı sırada hızla uzaklaşan Gonca Mesta’nın (24) kullandığı 35 SU 068 plakalı araç, polis ekipleri tarafından Altındağ semtinde durduruldu. Ekiplerin kısa süren takibinin ardından yakalanan Gonca Mesta, aracıyla birlikte Altındağ Karakolu’na götürüldü. Alkol muayenesi yapılan genç bayanın 231 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Ceza kesilen bayan sürücünün aracını kullanamayacağı bildirildi. Karakola gelen bir yakını aracı kullanamayınca, görevli bir polis nezaretinde araç ve sürücü evine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 14:36:19
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 16:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?