9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Yangınlara karşı tedbirler artırılıyor

İzmir'de, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında mevcut önlemlere ilave tedbirler alınarak izinli piknik alanları dışında kalan ormanlık alanlara girişlerle ormanlık kesimlerdeki yol kenarlarında araçların mola vermesi yasaklandı.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İzmir'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, nem oranının düşük olması ve rüzgarın değişik yönlerden kuvvetli esmesi nedeniyle son günlerde çıkan orman yangınlarına dikkat çekildi.

Bu nedenle Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunca 11 Nisan 2006'da alınan ve İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal imzasıyla tüm kurum ve kuruluşlara gönderilerek titizlikle uygulanan önlem kararlarına ilave olarak 24 Ağustos 2006 tarihli ek karar alındığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu kararla izinli piknik alanları dışında kalan tüm ormanlık sahalara izinsiz girişler ile otobanlar başta olmak üzere tüm yolların ormanlık kesimlerinde araçların mola vermeleri yasaklanmıştır.”

Vatandaşlara, daha önce de yasak olan yollarda seyreden araçlardan, yanan sigara veya kibrit gibi ateşli maddelerin atılmaması ile anız yakılmaması yönünde uyarıda bulunuldu.

Bu kurallara aykırı hareket ettiği görülenlerin, “177”, “155” ya da ”156” numaralı telefonlara bildirilmesi istendi.
a.a
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 16:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?