2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Yapı denetim operasyonu: 25 gözaltı

İzmir’de düzenledikleri sahte belgelerle oturuma ve depreme uygun olmayan apartmanlara ruhsat alınmasını sağlayan yapı denetim şebekesi, polisin operasyonuyla çökertildi. Polis yeterli demir ve uygun çimento kullanılmayan 7 apartmana ruhsat alınmasını sağlayan 25 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, bazı yapı denetim firmalarının uygun yapılmayan binalara sahte belgelerle ruhsat alınmasını sağladığı ihbarı üzerine, altı ay önce takibe başladı. Polis bu şekilde faliyet gösteren 5 yapı denetim firmasıyla 3 laboratuvarı belirledi. Sabah erken saatlerde eş zamanlı baskınlarda aralarında yapı denetim firması sahipleri, inşaat malzemelerinin yeterliliğini ölçen laboratuvarların sahipleri ve müteaahhitlerin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin eksik demir ve beton kullanılarak yapılan inşaatlara sahte veya usulsüz belge düzenleyerek oturuma uygun raporu verdikleri, bu belgelerle de müteahhitlerin belediyelerden oturma izni ve ruhsat aldıkları ileri sürüldü.

Firmaların ayrıca normal değerlerinde demir ve beton kullanılan inşaatların belgelerini göstererek uygun olmayan inşaatlara ruhsat aldıkları iddia edildi. Polisin ilk tespitine göre 7 binada olması gerekenden az çimento ve demir kullanıldığı ortaya çıktı. Zanlıların sorgularının öğleden sonra başlayacağı, yeni bilgi ve belgelere göre soruşturmanın kapsamının genişteleceği bildirildi

...
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2011 Cuma 18:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?