2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Yarım kalan işini bitirmeye geldi

Altay'da Mehmet Altıparmak'ın yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan Ekrem Al, yarım kalan işini bitirmeye geldiğini söyledi.

İzmir temsilcisinin Ankara'da 2-2 biten play-off finalinde Kasımpaşa'ya penaltılarla yenilerek Süper Lig'in kapısından döndüğü 2006-2007 sezonunda dümende bulunan 56 yaşındaki Mehmet Altıparmak, "O karşılaşma kariyerimin değil hayatımın unutulmaz anıları arasında. Altay'da yaşayamadığım şampiyonluk içimde ukte kaldı. İzmir'e bu kez mutlu sona ulaşmak için geldim" dedi.

Altay'da bir sonraki sezona da başlayan, ancak 2. haftadaki Karşıyaka derbisini 3-0 kaybedince görevine son verilen Al, "şampiyonluk" kelimesini telaffuz ederken hiç zorlanmadığını dile getirdi. "Altay'ın yerinin burası olmadığını tüm Türkiye biliyor" diyen Al, "Takımın sıralamadaki konumu da şampiyonluğa oynamayı gerektiriyor. Takımı hiç izlemedim. Futbolcuların hepsini iyi tanıyorum. Büyük çoğunluğu Süper Lig ve 1. Lig tecrübesine sahip isimler. Birbirimize ısınmakta güçlük çekmeyiz" şeklinde konuştu.

Statü değişikliğinden sonra 2. Lig'in de 1. Lig kalitesine yaklaştığını vurguluyan Ekrem Al şunları söyledi:
"Her takımın birbiriyle dörder kez karşılaştığı eski sistemde kalite daha düşüktü. Biraz yatırım yapan ekip, diğerlerine çok çabuk fark atabiliyordu. Mevcut sistemde kaliteli takım sayısı da arttı. Lig düştükçe futbolun sertleştiği doğru, ancak artık 2. Lig'de başa güreşen veya güreşmek için kadro oluşturan çok takım var. Altay rakiplerinin arasından sıyrılacak güce sahip."

 

...
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2011 Perşembe 18:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?