8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Yasak aşk cinayetine müebbet istemi

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, ağabeyi 26 yaşındaki Z.K. ile birlikte basıp av tüfeğiyle ateş ettiği evdeki biri bebek 2 kişinin ölümüne neden olan 25 yaşındaki V.K. hakkında ‘iki kişiyi tasarlayarak öldürmek, bir kişiyi de tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan’ 3 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Firarda olan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Z.K.'nin dosyasının ayrılmasına karar verildi.

Olay, geçen eylül ayında Kuruçeşme semti 205 sokak 53 numarada meydana geldi. İddiaya göre inşaat işçisi Z.K., kardeşi V.K.'yi de yanına alıp eşiyle ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü, kendisi gibi inşaat işçisi bekar 26 yaşındaki Ercan Karataş’ın evine gitti.

Zemin kattaki Karataş’ın evinin penceresinden bakan Z.K. ve V.K., yer sofrasında yemek yiyen Ercan Karataş, annesi 52 yaşındaki Şöhret Karataş, kardeşi 24 yaşındaki Dilek Karataş, eniştesi 26 yaşındaki Zafer Demirel ve 5 aylık yeğeni Mehmet Fatih Demirel'e av tüfeğiyle ateş açtı.

Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Şöhret Karataş, Dilek Karataş ve 5 aylık Mehmet Fatih Demirel yakınları tarafından Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Şöhret Karataş'la, Mehmet Fatih Demirel yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, zanlılardan V.K.'yi yakalarken, ağabeyi Z.K. izini kaybettirdi.

Sevkedildiği adliyede nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan V.K. hakkında İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık ayrıca, halen firarda olan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Z.K.'nin dosyasının ayrılmasına karar verildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 11:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?