9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Yaşından çok sabıkası var

İzmir'in Konak İlçesi Anafartalar semtinde park halindeki bir otomobilin camını kırarak hırsızlık yapan genç, polis tarafından suçüstü yakalandı. 

Olay, dün akşam saatlerinde Anafartalar Eşrefpaşa Caddesi 40 numara önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park halindeki Engin Ciran'a ait 34 GH 558 plakalı bir otomobilin sağ arka kelebek camını kırarak içerisindeki cep telefonu şarj cihazını alan M.A. (16) kaçmaya başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir kamyonun altına girerek saklanan M.A.'yı yakaladı. 

M.A.'nın üzerinde, otomobilden çaldığı belirlenen cep telefonu ve şarj aleti çıktı. Anafartalar Polis Karakolu ekipleri tarafından alınan doktor raporunun ardından savcılığın talimatıyla Çocuk Bürosu ekiplerine teslim edilen M.A.'nın 20 Kasım Pazartesi günü ve 21 Kasım Salı günü yine Çankaya'da otomobilden hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ve savcılık tarafından ikisinde de serbest kaldığı belirlendi.
M.A.'nın 2004 yılında henüz 14 yaşındayken "otodan hırsızlık", "oto hırsızlığı" ve "işyerinden hırsızlık" gibi suçlara karıştığı, 2004 yılında 8 ve 2005 yılında da 8 ayrı suçtan hakkında işlem yapıldığı tespit edildi. 2006 yılı içerisinde kapkaç, bıçakla adam yaralama, hırsızlık ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet gibi 15 ayrı suça karışan M.A.'nın hakkında toplam 31 işlem yapıldığı ve bugüne kadar 6 kez tutuklanarak cezaevine girdiği öğrenildi. 

Son bir hafta içerisinde 3 kez suçüstü yakalanan M.A. adliyeye sevk edilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 14:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?