4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Yedizler sponsor bulamadı

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, Sibel-Hüseyin Deniz çiftinin yedizleri doğurmaya karar vermesine rağmen, bugüne kadar hiçbir firmadan resmi bir sponsorluk teklifinin gelmediği belirtildi.

Yediz bebek bekleyen Deniz çiftini ziyaret eden Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, reklam amaçlı medyatik çıkışların, anne babanın yedizleri doğurma kararında etkili olduğunu söyledi.

Genç çifti çocukların sağlığını tehlikeye atmamaları konusunda uyaran Başkan Kaya, "Bizim şu anda Aliağa Belediyesi olarak aileye yapmış olduğumuz yardım, yedizlerin maliyetini karşılamak için değil. Biz baba Hüseyin Deniz’in 15 gündür ücretsiz izine ayrıldığını öğrendik. Basın toplantıları ve televizyon programları için sürekli şahıs adına izin alındığını ve izinli olduğu günlerde de ücret alamadığını öğrenince, en azından biz ailenin doğuma kadar olan masraflarını karşılama adına destek olmak istedik. Bu yanlış anlaşılmasın" dedi.

Son kararın anne babaya bırakılması gerektiğini ifade eden Başkan Kaya, "Öncelikle bu kararı anneye ve aileye bırakmak lazım. Kendileri de bir basın toplantısı düzenleyerek doktorlarıyla birlikte yedizlerin doğumu yönünde bir karar almışlarsa, buna da herkesin saygı duyması gerekir. Yerel yönetim olarak, işin üzerimize düşen kısmı, sosyal yönüyle o aileye yardımcı olmaktır. Tabi ki belediye imkanları bir noktaya kadar bu insanlara yardımcı olabileceğimizi söylüyor. Yaptığımız açıklamalarda, aile ve doktorlar yedizlerin doğumu yönünde bir karar alırsa, Aliağa Belediye Başkanlığı ve kaymakamlıkla birlikte düzenleyeceğimiz bir kampanyayla, bu aileye sonuna kadar yardımcı oluruz, bu iradeyi ortaya koyarız demiştik. Aile böyle bir karar aldıysa, biz kararlarına saygılıyız. Yardım kampanyası başlatarak, aileye maddi destek imkanı sağlarız" diye konuştu.

"REKLAM ARACI YAPMADIK"

Aliağa Belediye Başkanı Kaya, yedizlerin dünyaya gelmesi için 200 bin dolara ihtiyaç olduğunu ifade ederek, Aliağa Belediyesi ve kaymakamlığın gelecek hafta bir hesap açarak kampanya başlatacağını açıkladı. Çeşitli kişi ve kuruluşlardan gelen sponsorluk taleplerinin de Aliağa Belediyesi tarafından koordine edileceğini belirten Başkan Kaya, şunları söyledi:

"Aile bugüne kadar belediyenin 5 bin YTL’lik yardımının dışında kendilerine somut bir yardımın yapılmadığını söylüyor. Basının karşısına geçip taahhütlerde bulunmak kolaydır. Bundan sonra sponsorluk taleplerini belediye olarak biz organize edeceğiz. Aile de yedizleri doğurma kararı aldığına göre, biz en geç önümüzdeki hafta içersinde Aliağa Kaymakamlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı olarak bir banka hesap numarası açılması koşuluyla böyle bir yardım kampanyası başlatacağız. Yedizlerin sağlıklı doğumu ve yeni doğan bakımı için 150-200 bin dolar gibi bir paraya ihtiyaç duyulduğunu öğrendik. Dünyada ikinci bir örneği olarak ortaya çıkan bu olay, tüm Türkiye başta olmak üzere dünyaya mal olmuş bir konudur. O Nedenle yardımların Aliağa ile sınırlı kalmayacağını düşünüyorum."

"Ben Türk insanının her zamanki yardımsever yaklaşımıyla bu konunun üzerine hassasiyetle eğilip bu aileyi yalnız bırakmayacağını düşünüyorum" diye konuşan Aliağa Belediye Başkanı Kaya, "Herkes işin reklam kısmında. yedisi de doğarsa şartlı olarak yedisi de doğduğu taktirde deniliyor. Bu şekilde olmamalı. Eğer bugün aile böyle bir karar almışsa, ellerinden tutmak lazım. Biz ilk başta bu olayın basın kısmında, reklam kısmında hiç olmadık. Çünkü aileyi bu noktada etki altında bırakmak istemedik" dedi.

RESMİ SPONSORLUK BAŞVURUSU YAPILMADI

Başkan Kaya, ileride çocukların ve annenin hayatının söz konusu olduğunu, bu konunun hiçbir açıdan reklam aracı yapılmaması gerektiğini de ifade ederek, "Biz bu vebalin altına giremezdik, girmedik de. Ailenin bize söylediğine göre ciddi anlamda ortada yardım yapan ve bunu resmi olarak kayıt altına aldıran hiçbir kuruluş ortaya çıkmadı. Şimdi öğrendik ki 150-200 bin dolar bir maliyet var ve bunu üstlenen kimse de ortaya çıkmıyor. Bu böyle olmamalı. Söz veren herkes, sonuna kadar yardımcı olmak zorunda. Çünkü o kişiler ailenin bu riski alarak yedizleri doğurma kararı almasında yönlendirici oldu. Yardım konularında, bize ve aileye yapılmış olan resmi bir müracaat şu ana kadar yapılmadı" diye konuştu.

Başkan Kaya, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Kaymakamlığı tarafından açtırılacak bir banka hesabıyla, Deniz çiftine desteklerin toplanması için bir kampanya başlatılacağını söyleyerek, "Önümüzdeki hafta içinde yapılacak yardımların toplanacağı bir havuz oluşturmak üzere Aliağa Kaymakamlığı ve Aliağa Belediyesi olarak bir banla hesap numarası alarak yardım kampanyasına start vereceğiz. Çocuklara ilk öğretimden tutun da yüksek öğrenime kadar eğitim bursu vereceğiz. İlk aşamada okul öncesi eğitimler içinde belediyemiz kreşinden ücretsiz olarak yararlandırma imkanı sunacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 19:51:10
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 16:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?