27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Yeni Çamlık İtfaiye Merkezi açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Çamlık semtinde inşa edilen yeni itfaiye grup merkezinin açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "4 yıldır itfaiye teşkilatımızla ilgili en ufak bir eleştiri almadım. Başta Daire Başkanı olmak üzere tüm teşkilatımızla gurur duyuyorum" dedi. 

Sahip olduğu donanım ve tesisler bakımından Avrupa'nın sayılı itfaiye kuruluşlarından birisi haline gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 15 ayrı bölgeyi kapsayan örgütlenme hareketi kapsamında inşa edilen Yeni Çamlık İtfaiye Grup Merkezi'ni hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, itfaiye hizmetleri konusunda İzmir'in öncü olduğunu belirterek, 81 ilin hiç birinde bulunmayan AKS 110 ekiplerinin İzmir'de kurulduğunu ve Türkiye'ye örnek olan Toros Eğitim Kampusu'nun, sadece ülkedeki değil, Avrupa'dan gelen itfaiyecilere bile eğitim verdiğini söyledi. Aynı zamanda yine ülkenin en gelişmiş kriz merkezlerinden birinin yakında hizmete gireceğini kaydeden Kocaoğlu şöyle devam etti: "Geçen hafta yeni hizmet araçlarımızı devreye aldık. Yenileri de geliyor. 5216 sayılı yasayla Büyükşehir'e bağlanan beldelerde de itfaiye hizmetlerini geliştiriyor, hizmet binaları yapıyoruz. İtfaiye grubumuzu daha da güçlendirdik. 50 km. yarıçapta itfaiye hizmetleri veriyoruz" 

İtfaiye teşkilatının, yangınlardan, trafik kazalarına ve doğal afetlere kadar, insanların en zor anlarında hızır gibi yetiştiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "4 yıldır itfaiye teşkilatımızla ilgili en ufak bir eleştiri almadım. Başta Daire Başkanımız olmak üzere tüm teşkilatımızla gurur duyuyorum" dedi. Başkan Kocaoğlu Yeni Çamlık İtfaiye Grup Merkezi'nin bölge halkına hayırlı olmasını dileyerek, açılış kurdelesini kesti. Yeni Çamlık İtfaiye Merkezi'ni hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca ilçe belediyelerin gösterdiği arsalar üzerinde aynı proje kapsamında yeni merkezler inşa ediyor. İdari bina, garaj binası ile hortum kulesinin bulunduğu itfaiye merkezlerinde su havuzları da yer alıyor. İdare binasının 215 metrekare olarak planlandığı merkezlerde, 10 kişilik yatakhane, 300 metrekare büyüklükte garaj binası ve 4 adet itfaiye aracını barındıracak kapasitede bir garaj yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 12:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?