19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yeni ebeler sertifikalarını aldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde, 2007-2008 öğretim yılı EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü yedinci dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.


Ebelik Bölümü'nden 69 yeni mezunun sağlık ordusuna katıldığı törende konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, "Toplum üniversiteleri çok yakından takip eder. Bu nedenle üniversiteler her açıdan örnek bir kurum olmak zorundadır. Ege Üniversitesi bu görevini çok iyi bir şekilde yerine getirmektedir. Ege Üniversitesi aynı zamanda Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biridir" şeklinde konuştu.
Ebelik mesleğinin dünyadaki en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Bayındır öğrencilere, "Bundan sonra ülkenizi çağdaş uygarlıklar seviyesine taşıyacağınızdan eminim. Yolunuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Yolunuz açık osun" dedi.


Gelişmemiş ülkelerin temel sorununun insan kaynaklarındaki kıtlık olduğunu ve bu yüzden de toplumların nitelikli insan potansiyelini geliştirmeye önem vermeleri gerektiğini söyleyen EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülsün Özentürk, "Üniversiteler ilim, irfan yuvası olmaktan çok insanın ufkunu açmalıdır. Mevlana, 'Ne çok insanlar gördüm üstünde kıyafet yok, ne çok kıyafet gördüm içinde insan yok' derken aklı, fikri, duygu ve davranışları insan olan insandan söz eder" diye konuştu.


Törende duygu ve düşüncelerini dile getiren Ebelik Bölüm birincisi Rahime Mut ise ebeliğin uzun yılların mesleği olmasına rağmen, ebelikte lisans ve lisansüstü eğitime geçişin daha yeni olduğunu kaydederek, ebelik mesleğinde bilgi ve deneyimin eğitim ile kazanılacağını vurguladı. Aile sağlığı adı altında getirilen yeniliğin kendilerini ebelik kimliğinden, mesleğinden uzaklaştırdığını belirten Rahime Mut hükümet yetkililerinden en kısa zamanda bu sorunu gidermelerini beklediklerini söyledi. Konuşmaların ardından dereceye girenlere plaket ve diplomaları takdim edildi. Bölüm birincisi Rahime Mut EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, bölüm ikincisi Gülseren Cenik EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülsün Özentürk, bölüm üçüncüsü Serpil Gözükara EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Erdener tarafından plaket ve diplomalarını aldılar.
Mezunların keplerini fırlatmalarıyla sona eren törene çok sayıda öğretim üyesi ve aile katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 10:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?