26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yeni Komutandan İzmir'de ziyaretler

Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti

Orgeneral Kıvrıkoğlu ilk olarak İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. Vali Kıraç ziyaret sırasında, Orgeneral Kıvrıkoğlu’nun yaklaşık 20 yıl önce de İzmir’de görev yaptığını belirtti. Orgeneral Kıvrıkoğlu da, NATO karargahında görev yaptığını, aradan geçen sürede İzmir’in çok değişip güzelleştiğini söyledi. Orgeneral Kıvrıkoğlu, “Çevreyollarıyla, özellikle 1'inci Kordon’daki düzenlemeler çok güzel olmuş inşallah bu gelişmeler kentin doğusunda da olur. Garnizon Komutanı olmamız dolayısıyla Ege Bölgesi’ndeki bütün illerle ilgimiz var. Vali Bey, yeni yapılacak olan İzmir- İstanbul Otoyolu’nun, çeşitli birliklerimizin olduğu yerleşim yerlerinin yakınlarından geçeceğini, bunun da ulaşımı daha da kolaylaştıracağını söyledi. Bu da ayrı bir mutluluk verdi” dedi.

Ege Ordu ve Garnizon Komutanlığı görevine atanmadan önce Kuzey Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yaptığını, Kıbrıs halkının selam ve sevgisini getirdiğini kaydeden Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, “KKTC ile İzmir arasında gerek hava yolu gerekse de diğer ulaşım yollarından çok sıkı ilişki var. Bu ilişki ticaret hayatına da yansımış durumda. Bu ilişkilerin önümüzdeki süreçte daha da ilerleyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

KOCAOĞLU'NU ZİYARET

Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun şahsında tüm İzmir halkına saygılarını sunduğunu ifade eden Orgeneral Kıvrıkoğlu, gerek büyükşehir gerekse de diğer belediyelerle sürekli olarak uyum içinde çalıştıklarını söyleyerek, “Her istediğimizde ellerinden gelen yardımı yaptıkları için minnettarız” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Orgeneral Kıvrıkoğlu’na görevinde başarılar diledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:28:12
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 16:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?