26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yeni kuyular devreye giriyor

İzmir'e 37 yeni kuyu kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen'de 3 yeni kuyuyu daha devreye aldı.


Barajlardaki su azlığını yer altı suları ile takviye etmek ve kente yeni su kaynakları kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım kararı aldığı 37 kuyudaki çalışmalarını hızla sürdürüyor. Menemen Çavuşköy'de yapımına başlanan 9 kuyudan 3'ü devreye alınarak kente saniyede 90 litre su kazandırıldı. Bu bölgede sondajı tamamlanan 3 kuyunun daha önümüzdeki günlerde devreye gireceği belirtildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen'de 3, Halkapınar'da 8 ve Sarıkız'da da 8 olmak üzere 19 kuyuda sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Pınarbaşı ve Yenişehir'deki 4 kuyuda sondaj çalışmaları ise tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde Menderes bölgesinde 8 yeni kuyu açmak için çalışmalara başlayacak. Yeni kuyuların yıl sonuna kadar tamamlanarak devreye gireceğini ve bu çalışmalarla kente Tahtalı Barajı'ndan bir günde verilen suya eşit ilave su kazandırılmasının planlandığını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Kente saniyede 1500 - 2000 litre su kazandıracak yeni kuyularımız küresel ısınma nedeniyle yaşadığımız su sıkıntısına kısa vadede çözüm getirecek. Bir yandan da yeni kuyular açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 11:14:45
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 11:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?