2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Yeni seramik sanatçıları geliyor

YENİ SERAMİK SANATÇILARI GELİYOR

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde seramik kurslarını yürüten sanatçı Pervin Özdemir’in adına düzenlenen yarışmada jüri üyeleri en iyi eserleri seçmekte bir hayli zorlandı. Toplam 250 eserin katıldığı yarışmada sadece 10 çalışma ödül almaya hak kazanacak.

Kursiyerler tarafından yapılan birbirinden başarılı eserler, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Halil Yoleri, Prof. Dr. Yakup Öztuna, Yrd. Doç. Dr. Feyzi Korur, Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mine Kavala ve sanatçı Pervin Özdemir’den oluşan jürinin karar vermesini oldukça güçleştirdi. Özellikle kurslara bu yıl başlayan öğrencilerin yaptığı özgün çalışmalar çok dikkat çekiciydi. Seramik sanatçısı Pervin Özdemir öncülüğünde düzenlenen seramik kurslarından başarılı sanatçılar yetiştiğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak'ta kültür merkezlerinin akademi gibi çalıştığını vurguladı. 250 eser arasından seçim yapmanın çok güç olduğunu ifade eden Başkan Tartan, seramikle yeni tanışan kursiyerlerin yaptığı çalışmaları görünce verilen eğitimin ne denli başarılı olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. İzmirli seramik sanatçısı Pervin Özdemir'in atölyesinde çeşitli meslek gruplarından kişilerin, yaratılarını toplumla paylaşmak için çalışmalarını büyük bir hevesle sürdürdüklerini hatırlatan Tartan, “Çeşitli alanlarda değişik meslek gruplarında çalışmış kişiler, toprağa ruh vermek için bir araya geliyorlar. Ellerine aldıkları kili, şamotu ve beyaz topraktan oluşan çamuru, hayal güçleri ile şekillendirerek, pişirip sergilenmek üzere atölyenin en güzel yerine koyuyorlar” diye konuştu. Sanatın her dalının çok güzel olduğunu belirten Pervin Özdemir de, seramiğe gönül veren herkese atölye kapısının açık olduğunu belirterek, “Yeni sanatçıların ortaya çıkmasında küçücük bir katkım oluyorsa kendimi dünyanın en mutlu insanı sayarım” dedi.

Yapılacak törenle dağıtılacak olan ödüllerin ardından açılacak sergide 68 kursiyerin yaptığı çalışmalar İzmirlilerin beğenisine sunulacak.

YENİ SERAMİK SANATÇILARI GELİYOR
YENİ SERAMİK SANATÇILARI GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2011 Cumartesi 11:07:02
Güncelleme :21 Mayıs 2011 Cumartesi 11:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?