4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Yeni valiye coşkulu karşılama

Emekliye ayrılan İzmir Eski Valisi Yusuf Ziya Göksu'nun yerine atanan Bursa Eski Valisi Oğuz Kaan Köksal, bugün geldiği İzmir Valiliği'nde büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Vali Köksal, İzmir'e gelmeden önce İzmir sorunları ile ilgili bilgiler aldığını ve bu sorunları 15-16 başlık altında topladığını belirterek, özellikle turizmin gelişmesine öncelik vereceklerini, kapkaçla da Bursa'da yaptıkları gibi sivil sokak timleri ile mücadele edeceklerini kaydetti.

Vali Oğuz Kaan Köksal'ı saat 15.45 sıralarında İzmir Valiliği önünde, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinden oluşan büyük bir kalabalık karşıladı.

Vali Oğuz Kaan Köksal eşi Olcay ve kızı Nezihe Köksal ile birlikte aracından inerek protokolü selamladı. Köksal, protokolde kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştıktan sonra Kemeraltı Çarşısı girişinde toplanan vatandaşlara yöneldi. Buradaki vatandaşları selamlayan Vali Köksal, vatandaşlarla da el sıkıştı.

Bu karşılamanın ardından makamına çıkan Vali Köksal, masasına oturduğunda ilk iş olarak görevlendirme yazısını imzaladı.

Vali Köksal, bu işlemin ardından ilk olarak basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Kapısının gerek basın mensuplarına gerekse bütün İzmirlilere açık olduğunu ifade eden Köksal, "İzmir'e gelmeden önce aldığım raporlarda İzmir'in sorunlarını 15-16 başlık altında topladım. Bunların hangileri daha öncelikli, hangilerini daha kısa sürede çözeriz, mastır planı gibi bir plan yaparak çalışmaya başlayacağız. Her şeyden önce İzmir'in önünde Universiade gibi çok önemli bir mesele var. Onda bize düşen ne var, neler yapmamız gerekiyor önce ona bakacağız" dedi. Sivil toplum örgütlerine yönelik yapacağı anketlerle kentin gerçek sorunlarını ortaya çıkaracaklarını da ifade eden Köksal, "Buraya gelmeden önce özellikle turizm konusunda İzmir'in daha büyük bir paya sahip olduğunu sanıyordum. Oysa bana gelen rakamlar beni çok şaşırttı. Eğer rakamlar doğruysa o zaman önceliklerimizden birisinin turizm olması gerekiyor" dedi.

Vali Köksal, İzmir'in önemli sorunları arasında yer alan kapkaç sorununu çözmek için Bursa'da uyguladığı yöntemi kullanacağını da ifade ederek, "Bursa'da kapkaça karşı bir yöntem uygulamıştık. Kapkaçı neredeyse bitme noktasında getirmiştik orda, İzmir'de de bu yöntemi kullanacağız. Sokaklarda sivil kapkaç timleri olacak. Bu timler resmi kıyafetli olmayacak. Timler önce kentin haritasını ellerine alacaklar, nerede daha çok kapkaç oluyorsa hemen oraya gidecekler. O sokaklarda bir biri, kapkaç yapacağı zaman belki de yanındaki kişi kapkaç timinden olacak. Tim hemen olaya müdahale edecek kapkaççıyı yakalayacak. Çünkü kapkaç olayında olay polise haber verilip, polis olay yerine gelinceye kadar her şey bitiyor" diye konuştu. Vali Köksal, bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya, kendilerine bilgi aktarmaya ve karşılaştıkları olaylarda tanıklık etmeye de davet etti. Köksal, kapkaç timlerine destek olarak da polisleri sokaklara çıkaracaklarını ifade ederek, "Bize göre sokakta olan polis başarılıdır. Karakolda oturan polis başarılı olamaz, o yüzden polisi karakollarda oturmayacağız, sokağa çıkaracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 19:02:27
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 19:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?