26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yeşil hırsızları aranıyor

30 zeytin ve 20 incir ağacının bulunduğu araziye, gece yarısı kimliği belirsiz kişiler girdi. Yeşil alan iş makineleriyle talan edildi. Polis, zanlıları yakalayarak bu esrarengiz olayı aydınlatmaya çalışıyor

İzmir Bornova’nın Pınarbaşı semtinde gece motorlu testere ve iş makineleri sesi yankılandı. Bornova Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı bekçisi, şüphelenip gürültünün geldiği yere doğru gitti. Bir firmaya ait geniş arazide kesim yapanları gördü. İddiaya göre yaklaşınca farkedildi. Paniğe kapılan zanlılar, kestikleri gövdelerin yüklü olduğu araçla ve iş makinesiyle kayıplara karıştı.


Yeşil hırsızları geride, kullandıkları testereyi bıraktı. Bekçi, Pişindere mevkiindeki arazinin sahiplerini arayıp olanları anlattı. Onlar da polise başvurdu, yardım istedi. Ekipler, olay yerine gelip inceleme yaptı. 30 zeytin, 20 de incir ağacının kesilip köklendiği belirlendi. Sabah olduğunda yeşile nasıl kıyıldığı ortaya çıktı, bu manzara çevredekilerde büyük üzüntü yarattı.

Ekipler peşlerinde
Polis, kaçan kişilerin kimliğini belirleyip yakalamak, olayı aydınlatmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ağaçları kesilen firmanın yetkilileri, zanlıların bir gece önce de aynı yerde görüldüğünü sonradan öğrendiklerini söyledi. “Önce benzinli motor yardımıyla kesip, ertesi gün de kepçeyle köklerini almaya çalışmışlar. Hırsızların yakalanacağını umuyoruz” dedi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:14:18
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?