2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Yine kadın vahşeti!

İzmir'in Menemen ilçesinde yine kadın şiddeti yaşandı. 1992 yılında cinayet işleyen ve ceza alıp 10 yıl sonra Rahşan Affı olarak bilinen afla çıkan H.Ö, 1,5 yıl önce boşandığı eski eşi Filiz Aktaş'ı silahla vurarak öldürdü.

Olay İzmir- Çanakkale Karayolun üzerinde sabah saat 07.10 sıralarında meydana geldi. Menemen'in Emiralem Mahallesi'nde oturan bir çocuk annesi Filiz Aktaş, muhasebe biriminde çalıştığı Koyundere'deki tekstil atölyesine gitmek üzere sabah saatlerinde yola çıktı.

Aktaş, İzmir-Çanakkale Karayolu üzerindeki Menemen Yaya Üst Geçidi önüne geldiğinde, 4 yıl evli kalıp 2010 yılının Mayıs ayında boşandığı H.Ö. önünü kesti. Afyon'da, 1992 yılında Peyyami Yıldırım'ı öldürdüğü için yattığı cezaevinden 2002 yılında Rahşan Affı olarak bilinen afla çıktığı öğrenilen H.Ö, belinden çıkardığı tabancayla genç kadını kurşun yağmuruna tuttu. Başına ve göğsüne isabet eden çok sayıda mermi ile kanlar içinde kalan Aktaş, olay yerinde yaşamını yitirdi. Çevredeki vatandaşlar durumu yolun karşı tarafındaki trafik polislerine bildirdi. Ekepler kaçmaya çalışan zanlıyı koşarak takip ederken bir yandan da takviye ekip istedi. Polis ekipleri, H.Ö'yü olay yerinin 50 metre ilerisindeki Muammer Aksoy Caddesi'nde, çember altına aldı. Polisin, "teslim ol" çağrısına H.Ö, yoldan geçen çok sayıda öğrenci olmasına karşın elindeki 2 silahla ateş ederek karşılık verdi.

KAHRAMAN POLİS ÖĞRENCİYİ KURTARDI, KENDİ YARALANDI

Çıkan çatışmada polis memuru 45 yaşındaki M.G.Y., yoldan geçen bir öğrencinin arada kalıp vurulmasını engellemek için önüne atlayınca, sol ayak bileğine isabet eden kurşunla yaralandı.

Olayı gören güvenlik görevlisi sabah erken saatlerde görevli olduğu parkta dolaşırken birkaç el silah sesi duyduğunu ve parkın içerisinden koşarak bir şahsın kaçtığını gördüğünü söyledi. Ekiplerin çok hızlı hareket ettiğini belirten Cumali A. "kaçarken eli belindeydi. Polisler ile park dışındaki sokakta çatışmaya girdi. O sırada sokakta öğrenciler de vardı. Daha kötüsü olabilirdi" diye konuştu.

2 TABANCA, BİR SUSTURUCU, 9 ŞARJÖR

Yaklaşık 15 dakika süren çatışmada H.Ö, bacak, omuz, karın ve kolundan vurularak, yaralı olarak yakalandı. H.Ö'nün üzerinden 2 tabanca, 9 dolu şarjör, susturucu ve üzerinde kendi fotoğrafı bulunan, başka bir isme düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıktı. Yaralı polis memuru Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, H.Ö Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, çevrede bulunan araç ve işyerlerine isabet eden yaklaşık 40 adet boş kovan ele geçirildi.

TEHDİT ETTİĞİ GEREKÇESİYLE POLİSE VE SAVCILIĞA BAŞVURMUŞ

Filiz Aktaş'ın, boşanmalarının ardından kendisini sürekli rahatsız ettiği gerekçesiyle polise ve savcılığa Tüpraş Aliağa Rafinerisi'nde çalışan H.Ö'yü üç kez şikayet ettiği ortaya çıktı. H.Ö. de geçen yıl Temmuz ayında, velayeti annesinde olan 5 yaşındaki oğulları M.B.Ö'yi dövüp işkence yaptığını ileri sürdüğü boşandığı eşi Filiz Aktaş hakkında polise şikayette bulunmuştu. Genç kadın, boşandığı eşinin kendisinden intikam almak için şikayetçi olduğunu iddia edip çocuğunun kulağındaki rahatsızlığı nedeniyle başının dönmesiyle düşüp yaralandığını söylemişti.

H.Ö'nün eşiyle olan anlaşmazlıklarında görülen başka bir davada 6 yıl ceza aldığı, bu ceza nedeniyle daha önceki cinayetinin geri kalan cezasını da çekmesi gerektiği öğrenildi. H.Ö'nün hayati tehlikesinin sürdüğü belirtilirken Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilip ameliyat edilen polis memurunun ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2011 Perşembe 17:18:05
Güncelleme :6 Ekim 2011 Perşembe 17:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?