26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yoksullara Büyükşehir yardımı

Fakirlere, gazilere ve şehit ailelerine düzenli olarak yardım yapılıyor. Kimsesiz çocuklarla yoksul ailelerin öğrencileri de sevindiriliyor. Hızır gibi yetişen belediye yüzleri güldürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi adeta Hızır gibi... Kentteki yoksullar ve kimsesizler tespit ediliyor, sıkıntıları dinleniyor. İhtiyaçlar gideriliyor, dertlere çare bulunuyor. Belediyenin aşevinden her gün 6 bin kişiye ücretsiz yemek veriliyor. Sosyal güvencesi olmayanlara Büyükşehir’e bağlı Eşrefpaşa Hastanesi’nin kapıları açılıyor, tedavileri yapılıyor.


Ayrıca okullarda ve yerleşim yerlerinde sağlık taramaları gerçekleştiriliyor. Hastalığı belirlenenlerin de şifa bulması sağlanıyor. Dar gelirli engellilere akülü tekerlekli sandalyeler dağıtılıyor. 20 bin üniversiteliye burs veriliyor. Kimsesiz çocuklara ve fakir ailelerin öğrencilerine de bayramlarda yardım eli uzatılıyor, küçükler sevindiriliyor.

Dayanışmanın güzelliği
Büyükşehir’in yoksul aileler, öksüz ve yetimlerin yanı sıra şehit aileleri ve gazileri de unutmadığı, 150 binin üzerinde kişiye destekte bulunduğu belirtiliyor.
Başkan Aziz Kocaoğlu, toplumsal dayanışmanın önemli örneğini sergilediklerini söylüyor. Kocaoğlu, “Hemşerilerimizle güzellikleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmaya özen gösteriyoruz” diyor.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 09:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?