2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Yolsuzluk operasyonu: 49 kişi adliyede

İZMİR'DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU

İzmir polisinin Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TASİŞ) İzmir Şube Müdürlüğü'ne yönelik ihale yolsuzluğu operasyonunda, 7 ilde gözaltına alınan 54 kişiden 49 kişi adliyeye sevk edildi.

1.5 yıl önce gelen bir ihbar mektubu ile harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TASİŞ) İzmir Şube Müdürlüğü'ne yönelik çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından geçen Cuma günü İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Manisa, Denizli ve Mersin'de 100 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat ekiplerinin de yer aldığı operasyonda, aralarında TASİŞ İzmir Şube Müdürü N.Ç., 3 kurum çalışanı ve çok sayıda iş adamının da bulunduğu 54 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda 8 tabanca, 79 fişek, çıkma parası olarak gösterilmiş çek ve senetler gibi dokümanlar ele geçirildi. İzmir'de hafriyat işi yapan iş adamı G.N. liderliğindeki çetenin gümrük mallarının satışıyla ilgili ihale şartları, ihaleye katılanlar ve verilen teklif içerikleri konusunda bilgi akışı sağladıkları, ihalelere anlaşmalı oldukları şirketlerin katılımını sağlayarak rekabet ortamı varmış gibi gösterdikleri, bazen ihalede hiç artırım yapılmadan yüzde 95'lere varan oranda düşük bedelle malları satın aldıkları, ihaleye gelen iştirakçiler üzerinde baskı kurarak anlaşmaya zorladıkları anlaşmaya yanaşmayan iştirakçileri ise cebir kullanarak ihaleye sokmadıkları, ihaleye dışarıdan katılmak isteyen firmaları da menfaat veya tehditle çekilmelerini sağladıkları iddia edildi.

Operasyonda gözaltına alınan 54 zanlıdan 5 kişi savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest kalırken, ifadeleri tamamlanan 49 zanlı adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU
İZMİR'DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU
İZMİR'DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU
İZMİR'DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU
İZMİR'DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU
İZMİR'DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 11:03:05
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 15:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?