5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yunanlı öğrenciler kıyılarımızı temizledi

Deniztemiz Derneği/Turmepa Yönetim Kurulu Üyesi Asaf Güneri, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, Yunanistan İzmir Konsolosu Evangelos Sekeris ile Türk ve Yunan öğrenciler, önce Türk arkadaşlarının açtığı resim sergisine katıldılar. Yunanlı öğrencilere Türk arkadaşları "Köprü" adını taşıyan bir resim hediye etti.

Grup daha sonra İzmir’in Çeşme İlçesi Boyalık Plajı’nda kıyı temizliği yaptı. Ellerindeki poşetlerle kıyıya vurmuş ve plaja atılmış çöpleri toplayan öğrencilere, Çeşme eski Kaymakamı Mehmet Baygün de destek verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Asaf Güneri, "Tabi ilk en önemli ilişkimizin komşumuz Yunanistan ile olması gerekiyor. Bizim ilk kuruluşumuzda, bundan 10 sene önce en büyük desteği Yunanistan’dan gördük. 10 sene sonra geldiğimiz noktada bugün çocuklarımızı biraraya getirdik. İnşallah bizim torunlarımız da daha başka jenerasyonlarımızı biraraya getirecekler. Bu anlamlı aslında aramızda bütün olayları temizleyen huzurlu bir istikbale adım atan, temel atan bir girişimdir. Ben çocuklarımızı kutluyorum" diye konuştu.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 09:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?