4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Yüzsüz dolandırıcı

İzmir’de kendisine polis süsü veren bir dolandırıcı, arabasıyla yolda giden oto tamircisini sözde rüşvet isteyerek dolandırdı. Tamircinin üzerinde ne var ne yoksa alan dolandırıcı, polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Olay, Bornova İlçesi 2. Sanayi Sitesi’ndeki Sanayi Caddesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre, oto lastikçisi Aytekin Gök (28), Sanayi Caddesi’nde 35 DHS 81 plakalı kamyonetiyle ilerlerken, önünü bir otomobil kesti. Otomobilden inen ve isminin daha sonra Orhan Semiz (32) olduğu belirlenen dolandırıcı, Gök’e kendisini polis olarak tanıtıp trafik kurallarını çiğnediğini söyledi.

Sözde polis Semiz, Aytekin Gök’e kural ihlali yaptığını, aracını trafik otoparkına çektireceğini, ancak 300 YTL rüşvet karşılığında kendisiyle anlaşabileceğini belirtti. Oto lastikçisi Gök, üzerindeki 20 YTL’yi çıkartıp Semiz’e verdi, ancak dolandırıcı bu parayla yetinmedi.

Gök’ün cüzdanındaki kartı gören Semiz, gençle birlikte ATM’ye gidip 90 YTL daha çektikten sonra Gök’ün cüzdanı, cep telefonu, kamyonetinin anahtarı ve toplam 110 YTL parasıyla birlikte arabasına atlayıp kayıplara karıştı. Olayın ardından polise gidip şikayetçi olan Gök, dolandırıldığını dile getirdi. Polisin yaptığı çalışma sonucu, Aytekin Gök’ü dolandıran Orhan Semiz, Bayraklı semti 1627/13 Sokak numara 73’teki evinde yakalandı.

Semiz’in 3 dolandırıcılık, 4 hırsızlık, 1 gümrük kaçakçılığından sabıkası bulunduğu ve hırsızlık suçundan arandığı

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 20:53:17
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 14:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?