26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Zammın altında özelleştirme var'

Tüketiciyi Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç: Otomatik fiyatlandırmaya geçişin amacı, özelleştirmeye zemin hazırlamak... Hükümet, yeni kaynak yaratmak için buna hız verdi

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, elektrikte otomatik fiyatlandırma sisteminin özelleştirmeye zemin hazırlamayı amaçladığını savundu.


Yazılı açıklama yapan Tonguç, yılbaşından bu yana gelen yüklü zamları eleştirdi. Son artışın iptali için TÜKODER Genel Merkezi’nce Danıştay’da dava açıldığına dikkat çekti. Hükümetin, elektrikte otomatik fiyatlandırmaya geçtiğini de hatırlatan Gülçin Tonguç, şunları söyledi:
“Türkiye, dünyanın en pahalı elektriğini kullanan ülkeler arasına girdi. Hükümet, elektrik sektöründeki KİT’lerin özelleştirilmesi çabalarına hız verdi. Son zamların asıl gerekçesi kaynak yaratmak. Keyfi olarak, kamu yararı gözetilmeden fiyat artışı yapılmıştır. Otomatik fiyatlandırma sistemi, tüketiciler aleyhine bir karardır. Sistemin amacı, özelleştirmeye zemin hazırlamaktır. Böylece dağıtım şirketleri fahiş fiyatla elektrik satacak. Bu karar, sosyal devlet ilkesine de aykırıdır. IMF’ye verilen niyet mektubu açıkça göstermektedir ki zamların gerekçesi kaynak yaratmaktır.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 11:09:51
Güncelleme :14 Temmuz 2008 Pazartesi 11:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?