5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Zaza Ercan gerçek seri katil mi?

SERİ KATİLİN İKİNCİ DURUŞMASI YAPILDI

İzmir'de, arka arkaya işlenen üç cinayetle ilgili yakalanan Hamdi A.'nın yargılanmasına devam edildi. Tanıkların dinlendiği mahkemede, öldürülen kızlardan Ayşe Selen Ayla'nın ailesinin avukatı Özkan Yücel, Hamdi A.'nın bir önceki duruşmada "Cinayetleri işlemiş olabilir" diyerek tarif ettiği Zaza Ercan lakaplı E.Ö.'nün fotoğrafını zanlı Hamdi A.'ya teşhis ettirdi. Avukat Yücel Zaza, Ercan lakaplı E.Ö.'nün Denizli'de yaşadığını tespit ettiklerini söyledi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesinde öldürülen Ayşe Selen Ayla ve Esra Yaşar'ın aileleri basına açıklama yaptı. Mahkeme sürecinin yavaş işlediğini belirten Esra Yaşar'ın annesi Türkan Yaşar, "Yüreği yanan biziz her mahkemede ölüp diriliyoruz. Mahkeme süreci çok yavaş ilerliyor. Mahkemede neden-niçin sorularına cevap istedim hakim bana otur yerine dedi. Gözünü kırpmadan öldüren Hamdi A.'yı emniyetten çıkarken 55 kişi koruyor. Bizim söyleyeceğimiz iki kelime herkese fazla geliyor. Biz zanlının idamla cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Yaşar'ın kardeşi Tuğba Yaşar ise, bu olayda korunanın Hamdi A. olduğunu belirterek "Biz ise mağduruz. Hamdi A. şu an refah içerisinde. Bu ona ceza değil ödüldür" dedi. Öldürülen Ayşe Selen Ayla'nın annesi Hatice Ayla ise sadece medyadan destek gördüklerini söyleyerek şöyle konuştu: "Hiçbir yetkili bize destek vermiyor. Ülkenin geleceği yok ediliyor. Hukuk sistemi işlemiyor. Biz can alanın canı alınsın istiyoruz. Biz öldük katilin de ölmesini istiyoruz. Bu kadar kolay olmamalı" Baba Serdar Ayla ise; şunları söyledi: "Maalesef canımızı malımızı koruması gereken devlet benim kızımı koruyamadı. Pırıl pırıl gençlerimiz elden gidiyor. Suç örgütleri ve suçlular ağır cezalar almadıkça gençler ölmeye devam edecek. Bunun yolu da çok büyük cezalara çarptırmak. İdam cezası olsa bu kadar kolay olur mu? Eskiden uygulanan idam cezası tekrar gelmeli. AB'yi bahane ediyorlar. AB benim çocuğumu geri getirecek mi? Devlet bize bir çocuk borçlu."

FOTOĞRAFLAR MAHKEMEDE

Üçüncü duruşması görülen mahkemede zanlı Hamdi A.'nın kardeşleri Abdullatif A. ve Ahmet A. dinlendi. Tanıklar olaylar sırasında ağabeyleri Hamdi A.'nın hareketlerinde bir farklılık olmadığını ve kendilerine cinayetlerden bahsetmediğini söyledi. Öldürülen Esra Yaşar'ın arkadaşı Nurşah Yılmaz ise olaydan önce Yaşar'la birlikte kahvaltı yaptıklarını ve cinayeti işyerinde öğrendiğini söyledi. Yılmaz, öldürülen diğer genç Ayşe Selen Ayla ile hiçbir arkadaşlığı olmadığını vurguladı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından Ayşe Selen Ayla'nın ailesinin avukatı Özkan Yücel söz aldı. Avukat Yücel, yanında getirdiği fotoğrafları Hamdi A.'ya gösterilmesini ve Hamdi A.'nın bir önceki duruşmada suçlamaları reddettikten sonra "Cinayetleri işlemiş olabilir" diyerek söz ettiği Zaza Ercan lakaplı E.Ö.'nün olup olmadığının sorulmasını istedi. Zanlı Ayri gösterilen fotoğraflarda gösterilen E.Ö.'nün daha önceden söz ettiği Zaza Ercan olduğunu teşhis etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti E.Ö. ile ilgili kararı Bodrum Cumhuriyet Savcılığına gönderilen soruşturma yazısının cevabının gelmesinden sonraya bıraktı. Ayrıca zanlı Hamdi A.'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 4 Şubat 2011 tarihine erteledi.

SERİ KATİLİN İKİNCİ DURUŞMASI YAPILDI
SERİ KATİLİN İKİNCİ DURUŞMASI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 13:26:04
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 17:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?