3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Zehir tacirlerinin şok eden zulası

ZEHİR TACİRLERİNİN POLİSLERİ ŞAŞIRTAN ZULASI

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği kod adı Kartal Gözü Operasyonu'nda, elektrik direklerine gizlenerek satışının yapıldığı tespit edilen toplam 6 kilo 455 gram esrar maddesi ele geçirdi.

. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Suçlar Büro Amirliği Ekipleri İzmir'in Karşıyaka ve Karabağlar ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Olayla ilgili olarak içici olduğu tespit edilen 19 kişi hakkında işlem başlatılırken satıcı oldukları öğrenilen 18 kişi ise adliyeye sevk edildi. Operasyon neticesinde 6 bin 500 vatandaşın zehirlenmesinin engellendiği öğrenildi. Ekipler içici olduğu öğrenilen R.İ., N.G., M.P., S.B., S.K., K.N., G.A.B., P.Ç., C.H.G., M.Z.D., A.S.T. ,H.Y., A.T.İ., K.A., Ö.İ., S.Ö.,O.G.,C.M. ve R.A. isimli 19 kişi ile müşteri kılığına girerek irtibat kurarak sokak satıcılarının yerlerini tespit etti.

Yapılan teknik takip sonucu sokak satıcılarının Karşıyaka ve Karabağlar ilçesinde Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) elektrik direklerine gizledikleri belirlendi. Satıcıların bulunduğu çeşitli noktalara kamera yerleştiren ekipler elektrik direklerinin alt kısmında bulunan bölmelerin zanlılar tarafından tornavida ile açılarak uyuşturucu maddelerinin bölmelere zulalandığını tespit etti. Uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen satıcıların ele başının Sultan Ana lakaplı S.E.'nin oluşturduğu ve S.E.'nin oğulları ve gelinleri ile birlikte satışı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Operasyonda 3.5 gram kokain maddesi ve 6 gram esrar maddesi ile birlikte yakalanan S.E., B.E., C.E., M.E., A.E., M.E., Y.E., P.E.,M.A., İ.T., S.D., N.D., H.Ç.,M.D.,Ö.Ö.,H.Y. , M.S.Ç. ve F.D. isimli 18 zanlı adliyeye sevk edildi.

Kartal Gözü Operasyonu'nda esrar maddesi dışında, 1 adet 7,65 mm çapında Beretta marka ruhsatsız tabanca, 7 adet 7,65 mm fişek ile 1 adet hassas terazi de ele geçirildi.

ZEHİR TACİRLERİNİN POLİSLERİ ŞAŞIRTAN ZULASI
ZEHİR TACİRLERİNİN POLİSLERİ ŞAŞIRTAN ZULASI
ZEHİR TACİRLERİNİN POLİSLERİ ŞAŞIRTAN ZULASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 14:15:02
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 17:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?