8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Zeki Sezer İzmir'de

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, toplumun büyük kısmının karşı çıkmasına rağmen Türk askerinin Lübnan'a gönderileceğini söyleyerek, "Başbakan'ın söylediği gibi askerimiz yan gelip değil ama tertemiz alnından vurulmuş nur içinde yatıyor" diye konuştu. 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ülke Düşünce Platformu'nun Ege Palas Oteli'nde düzenlediği ''İzmir'den Türkiye'ye'' konulu panele katıldı. Burada bir konuşma yapan Sezer, 2002 yılında sıfır terörle ülkeyi hükümete teslim ettiklerini ancak terörün daha büyük oranda bela olmaya devam ettiğini öne sürdü. Sezer, "Kuzey Irak'tan gelen teröristler ellerini kollarını sallaya sallaya sınırımızdan geçiyor. Sınır güvenliğimizi sağlayamaz konuma düşüyoruz ama Lübnan'a asker gönderiyoruz. Neredeyse toplumun tümüne yakını Lübnan'a asker gönderilmesine karşı çıktı, buna rağmen hükümet çok acele bir kararla asker göndermeye karar verdi ve Meclis'te bu kararı aldı. Biz artık askerimizin moralini bozmamak için bu konu hakkında yorumda bulunmayıp onların başarısı için dua edeceğiz. Onların sağ salim geriye dönmesini bekleyeceğiz. Bu arada Başbakan, 'Askerlik yan gelip yatma yeri değildir' dedi. Bizim askerimiz uzun yıllardır her dönemde yan gelip yatmadı, teröre bu kadar kurban gitti, kahpe kurşunla vuruldu. Şairin dediği gibi, tertemiz alnından vurulup nur içinde yatıyor bizim askerimiz, Başbakan'ın tarif ettiği şekilde değil" diye konuştu. 

Türkiye'nin dış politikada ve ekonomide sıkıntı yaşadığını ileri süren Sezer, DSP'nin iktidar olduğu gün 50 milyar dolarlık banka batığını kucağında bulduğunu ancak sandıkta bedel ödemek pahasına bankacılık sektörünü sağlıklı hale getirdiklerini öne sürdü. Sezer, hükümete enflasyonu yüzde 30'ların altına indirilmiş, alt yapısı sağlam, üretim artışı başlamış bir ekonomi teslim ettiklerini savundu. Sezer, "Şimdi ise, çiftçimiz büyük sıkıntıda, 4 yıl önceki fiyatlarla ürününü satamıyor. 4 yıl önce 980 bin liraya aldığı mazotu şimdi 2.5 milyon liraya alıyor. İşçi ve memurlar 4 yılda yaklaşık yüzde 30 reel gelir kaybına uğradı. 

Önümüzdeki yıl, yüzde 4'lük maaş artışı reva görülüyor. Ancak aynı dönemde otoyol ve köprü geçişlerine ortalama yüzde 30 zam yapılıyor" şeklinde konuştu. 

"Kendisini padişah gibi gören bir Başbakan'la şekillenen yönetim var" diyen Sezer, "Sayın Başbakan, birçok konuda bakanlarına bile bilgi vermiyor. Bu padişahlık anlayışı demokrasiye, laik Cumhuriyet'e yakışmıyor. Tek kişilik yönetimlerde hata yapma riski arttığı gibi birçok olayda kendisini çok net şekilde ortaya koyuyor" dedi. 

DSP'nin parasal kaynaklarına da değinen Sezer, "DSP'nin Ecevit'in tutumluluğundan kaynaklanan parasal kaynağı var. Bizim var olan paramızın tümü helal ve yasal gelirdir. Bugün partilerin 7 yıldızlı genel merkez binaları ve reklam giderleri gibi harcasaydık bugün o para olmazdı. Önümüzdeki dönemde iktidar olduğumuzda ulusun kaynaklarını da o şekilde kullanacağız. Üretime ve verimliliğe yönlendireceğiz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 01:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?