9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Zeytinyağı Birliği'ne teşekkür belgesi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türk zeytinyağının Tariş markasıyla dünya pazarlarında tanıtılması ve geliştirdiği çağdaş pazarlama yöntemleriyle diğer tarım satış kooperatifleri birliklerine de örnek olması nedeniyle, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'ne başarı belgesi verdi. 

Türkiye'de faaliyet gösteren 17 tarım satış kooperatifleri birliğinin katıldığı toplantıda konuşan Bakan Coşkun, tarım satış kooperatifleri birliklerine, 4572 sayılı yasayla verilen özerkliğin, geçmiş faaliyetler dikkate alındığında çok doğru bir uygulama olduğunu vurguladı. Coşkun, geçmişte tarım satış kooperatifleri birliklerinde, siyasilerin yönlendirmesi ve yönetimiyle çarpık yapılaşma gerçekleştiğini belirterek, birliklerin 2000 yılından sonra özerk bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Coşkun, tarım satış kooperatifleri birliklerinin, demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna işaret ederek hükümetin, birliklere bu anlamda büyük önem verdiğini kaydetti. 

Coşkun, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'ne, "Türk zeytinyağının Tariş markasıyla dünya pazarlarında tanıtılması ve geliştirdiğiniz çağdaş pazarlama yöntemleriyle diğer tarım satış kooperatifleri birliklerine de örnek olmanızdan dolayı teşekkür ederim" dedi ve Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'ne başarı belgesi verdi. 

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman, özerklik sürecinin başlamasıyla birliğin, önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi. Şarman, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin, 2000 yılından bu yana gerçekleştirdiği atılımlarla ulusal ve uluslar arası birçok alanda ödül ve başarı kazandığını da belirterek, "Sayın Bakan Coşkun'dan aldığımız bu ödül, bizim için son derece önemlidir. Kazandığımız her başarı, bizi bir sonraki başarıya hazırlayan enerji oluyor. 

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, üretimden satışa, iç ve dış pazarlarda, önümüzdeki dönemde de etkinliğini artırarak yoluna devam edecektir. Hedefimiz, iç piyasada kişi başı tüketimini artırmak dünyada da Tariş Zeytinyağı markasını kalıcı olarak yerleştirmek ve bir dünya markası meydana getirmektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 14:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?