18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

TOKİ 800 konut yaptıracak

Aliağa'da, tapusu belediyeye ait olan 35 bin metrekarelik arsa Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yapılan ön anlaşma neticesinde kentsel dönüşüm projesine dahil edildi. Yeni mahalle sınırları içerisinde gece kondu önleme bölgesi olarak Aliağa imar planında yer alan bu arazi üzerinde 800 konutun yapılması planlanıyor.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Bayındırlık Bakanlığı'na ait gecekondu önleme bölgesi içinde yer alan ve belediyeye ait olan 35 bin metrekarelik arsanın toplu konut hamlesi kapsamında değerlendirilmesi için öncelikle bakanlıktan gerekli izinlerin alındığını ve ekspertiz raporlarının çıkartıldığını belirterek, "Toplu konut yapmayı planladığımız alan için TOKİ ile ön anlaşma imzaladık. Arsanın bugünkü değerle yaklaşık 5 milyon YTL olduğunu ekpertiz raporuyla gördük. Ardından zemin etüdünü yaptırdık ve en son iki hafta kadar öncede zemin etüt raporlarını TOKİ' ye sunduk" dedi.

TOKİ'nin yaptığı çalışmaya göre burada 312 konutun yapılmasının öngörüldüğünü ifade eden Başkan Kaya, "Şu an orada imar altı kat ama zemin etüdünün durumuna göre altı ile on bir kat arasında bir yapılaşma planlanacak. Bu durum ilerde planların ve çalışmaların gelişimine göre netleşecek. O zaman konut sayısı 800'e çıkabilecek. Biz kaç katlı ve kaç metrekarelik daireler istediğimizi ve yerleşimin nasıl olacağını kendilerine bildirdikten sonra kesin proje çalışmalarına başlanacak ve ondan sonraki süreçte de ihalesi yapılıp burada inşaatlara başlanacak" diye konuştu.
Yapılacak olan çalışmanın Aliağa'nın gelecek vizyonuna yön verme adına bir çalışma olacağını ve Aliağa' da konut açığı sorunundan kaynaklanan bir çalışma olmadığının altını çizen Başkan Tansu Kaya, "Aliağa'da yapmayı planladığımız toplu konut projemizin arkasında kimse bir şey aramasın. Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre Aliağa'nın 2015 yılı nüfusunun 300 bin olacağı öngörülüyor. Bizde bugünden tedbirimizi alıyoruz. İzmir'in düştüğü bir duruma düşmek istemiyoruz. Çarpık bir kentleşmenin kucağına düşmek istemiyoruz. Ayrıca bugün Aliağa' da gece kondu yoktur ama gece kondudan daha kötü üstelik tapulu yapılar mevcuttur. İşte kentsel dönüşüme tabi tutup şehrin siluetini düzeltme adına yaptığımız bir çalışmadır bu" şeklinde konuştu.

TOKİ Aliağa konutlarının 72 metrekare olacağı, 110 metrekarelik dairelerin de bulunacağını ve ödeme şeklinin bugünkü duruma göre 2 bin YTL peşin ayda 200 YTL taksitle olabileceği kaydediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 13:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?