18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

TOKİ konutlarının ihalesi 19 Ekim'de

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan toplu konutların ihalesinin 19 Ekim'de yapılacağı bildirildi. İnşaatları üstlenecek olan müteahhit firmaların gireceği ihalenin hemen ardından yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.

Aliağa Belediyesi'nin, TOKİ işbirliğinde Gecekondu Önleme Bölgesi'nde daha önce 312 adet yapılacağı açıklanan konut sayısı 500'e çıkarıldı. Aliağa Belediyesi, bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü toplu konut atağına 500 konutluk TOKİ evleriyle başlıyor. Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki araziye konut yapılması için TOKİ ile ön anlaşma imzalayan Aliağa Belediyesi, ekspertiz raporuyla 35 bin metrekarelik arazinin değerinin 5 milyon YTL olduğunu tespit etmişti.

Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Aliağa'da yapılacak olan konutlarla ilgili son çalışmalarını tamamlayan TOKİ, 500 konut, bir ilköğretim okulu, Ticaret Merkezi ile Adaiçi altyapı, genel altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yapım işlerini ihaleye çıkardı. 140'ı ev sahibi olmayan, asgari ücretli alt gelir grubuna ayrılan dairelerin geri kalanı aranan şartları taşıyanlara kura yoluyla satışa çıkarılacak.

Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından 2005/127896 kayıt numarasıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bilkent Plaza B1 Blok Bilkent Çankaya ANKARA adresinde yapılacak olan ihaleyi kazanan firma, şartname gereği konutları 360 gün içinde teslim edecek. TOKİ, inşaat ihalesini kazanan firma ile hemen sözleşme yapacak. Tebliğ tarihinden itibaren 5 (beş) gün içinde de yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İhaleyi kazanan firma; tünel kalıp sistemiyle 500 betonarme karkas konut, 1 adet 16 derslikli konvansiyonel kalıp sistemiyle yapılacak betonarme Karkas İlköğretim Okulu, 1 adet bekçi kulübesi, 1 Ticaret Merkezi ile Adaiçi altyapı, genel altyapı ile çevre düzenlemesi inşaatı işlerini 360 gün içinde tamamlayacak.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, kat karşılığı müteahhit ile anlaşma gibi TOKİ ile bir anlaşma yaptıklarını söyleyerek, buradan 500 vatandaş gibi belediyenin de karlı çıkacağını belirtti. Başkan Tansu Kaya, şöyle konuştu:
"Vereceğimiz arsaya karşılık alacağımız 100 veya 150 daire olacak. Biz daha sonra bu daireleri belediyeye kaynak olarak kullanabiliriz. 35 dönümlük bu araziyi böylece en iyi şekilde değerlendirmiş olacağız. Yapılacak olan toplu konut da, aynı bir uydu kent gibi aynı Mavi Şehir gibi Emlak Bankası konutları gibi etrafına can veren bir cazibe merkezi olacak. O bölgeyi hem Aliağa'nın yerleşimine kazandırmak hem de görünümünü güzelleştirmek adına uygun bulduk. 19 Ekim'de yapılacak olan ihale sonucunda hemen inşaatlara başlanacak ve 1 yılda konutlar teslim edilecek. Konutların satışı için konutların bitimine yakın bir dönemde başvurular kabul edilecek ve çekiliş ile kendilerine verilecek. Herkes kendi maddi durumuna göre ödeme koşullarını belirleyecek."

Belediyelerle işbirliği yaparak gecekondu dönüşümlerini gerçekleştirme ve böylece düzenli kentleşmeye katkı yapmayı hedefleyen TOKİ'nin Aliağa'da yapacağı daireler 72 ve 112 metrekare olacak. Konutların geri ödemeleri "kira öder gibi geri ödeme" ilkesiyle 2 bin YTL peşinatın ardından ayda 250 YTL taksitle 96 ve 120 ayda ödenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 15:30:08
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 14:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?